ADO stunt tegen koploper PEC Zwolle, Heracles geeft het weg

PEC Zwolle heeft vrijdag zijn eerste competitienederlaag sinds oktober geleden. ADO Den Haag was te sterk voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Achtervolger Heracles Almelo wist ook niet te winnen.

ADO Den Haag
3 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Het was Dick (Advocaat) tegen Dick (Schreuder) in het Bingoal Stadion in Den Haag. Eerstgenoemde schoot met zijn ploeg uit de startblokken. Joey Sleegers opende de score en was na een snelle uitbraak in de elfde minuut ook de aangever bij de 2-0 van Xander Severina. Thomas van den Belt deed binnen een minuut iets terug door uit een vrije trap-variant van Haris Medunjanin knap af te ronden: 2-1. PEC creëerde vervolgens behoorlijk wat mogelijkheden op een gelijkmaker, maar de ploeg van Schreuder kreeg de bal er maar niet in.

In de 74ste minuut, vlak voor de start van het Haags Kwartiertje, sloeg de thuisploeg vervolgens zelf toe. Thomas Verheydt kopte in uit een hoekschop en Boy Kemper verlengde de bal in het doel: 3-1. Die klap kwam PEC niet meer te boven en dus volgde voor de bezoekers de eerste nederlaag sinds 28 oktober (MVV thuis). ADO is door zijn derde competitiezege op rij weer volop in de strijd voor een plaatsje in de play-offs.

Heracles Almelo
1 - 1
Willem II
Willem II

Willem II had de weg omhoog de laatste weken ingezet, maar kon vrijdag aan de bak in Almelo. Na een klein half uur opende Antonio Satriano de score. De jonge Italiaan kreeg de bal van Emil Hansson en maakte zijn eerste in het shirt van Heracles.

In een wedstrijd die niet bol stond van de kansen, leek Heracles de zege over de streep te trekken, maar in de slotfase ging het nog mis voor de thuisploeg. Een doelpunt van Max Svensson werd nog op discutabele wijze afgekeurd wegens vermeend hands van Jeremy Bokila, maar de goal van Jizz Hornkamp in de 88ste minuut telde wél. Heracles loopt zo slechts één punt in op PEC.

Almere City FC
0 - 0
Helmond Sport

Ook Almere had vrijdag goede zaken kunnen doen in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Helmond Sport. Trainer Alex Pastoor had spits Jeredy Hilterman verrassend op de bank gezet. Zonder de topscorer kwamen de Flevolanders niet tot scoren in het Yanmar Stadion: 0-0.

TOP Oss
TOP Oss
2 - 0
FC Eindhoven

Ook FC Eindhoven was vrijdag niet op schot. De ploeg van Rob Penders gaf de wedstrijd in de tweede helft in een tijdsbestek van vijf minuten uit handen. Thijs van Leeuwen en Jearl Margaritha sloegen kort na elkaar toe namens TOP.

FC Dordrecht
1 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Na het puntenverlies van de nummers één tot en met vijf werd VVV-Venlo de grote winnaar van de avond. Dat gebeurde wel op curieuze wijze. Lang bleef het 0-0, tot Toine van Huizen tien minuten voor tijd rood kreeg voor een slaande beweging. Drie minuten later werkte Tristan Dekker de 0-1 binnen. Samuele Longo dacht Dordrecht in de 92ste minuut alsnog een punt te bezorgen, maar in de 93ste minuut zorgde Simon Janssen toch nog voor een Limburgs feestje. VVV stijgt daardoor naar een knappe vierde plaats.