ADO Den Haag zet ambities kracht bij en hoopt op Bredase Bomber

Reacties

Alex Schalk (31) keert volgens ingewijden zeer waarschijnlijk op korte termijn terug op de Nederlandse velden. De spits kan een aanbieding verwachten van ADO Den Haag. Daardoor is hij na acht seizoenen in het buitenland weer in de Keuken Kampioen Divisie te bewonderen.

ADO Den Haag zet ambities kracht bij en hoopt op Bredase Bomber
© Pro Shots

De Bomber van Breda stond de afgelopen twee jaren onder contract bij Urawa Red Diamonds. Met de Japanse topclub won Schalk de Aziatische Champions League. Voor zijn avontuur in Japan speelde Schalk bij het Schotse Ross County en het Zwitserse Servette FC. Met de Schotten won hij een bekertoernooi, terwijl hij zelfs de winnende treffer in de finale op Hampden Park maakte. Met de Zwitsers promoveerde hij als kampioen naar het hoogste niveau.

Zijn sportieve hoogtepunt in het buitenland kende Schalk misschien wel afgelopen maand. Op het WK voor clubs, waar Urawa als afgevaardigde van Azië actief was, maakte de spits in de kwartfinale het winnende doelpunt tegen Club Léon. In de halve finale bleek Manchester City uiteindelijk te sterk.

Diverse keren leek de deur voor een terugkeer naar Breda open te staan, maar jeugdliefde NAC liet sinds het begin van de afgelopen zomer niets meer horen.

Wie wel van zich liet horen was ADO. De club is hyperambitieus en wil de doelstellingen voor de tweede seizoenshelft flink opschroeven. ADO zet hoog in met de komst van Schalk en troeft naar verluidt clubs uit de Eredivisie als Almere City en Vitesse af. De spits moet de frontlinie in de strijd om rechtstreekse promotie direct versterken.

De komst van Schalk betekent nog niet dat ADO klaar is op de markt. In alle overige linies moet nog een versterking volgen.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
37
22
10
5
74-33
+41
76
2
Roda JC Kerkrade
37
21
12
4
69-32
+37
75
3
FC Groningen
37
21
9
7
69-30
+39
72
4
FC Dordrecht
37
18
14
5
73-50
+23
68
5
ADO Den Haag
37
17
12
8
70-47
+23
63
* Actueel tot en met 4 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer ADO Den Haag
Meer over ADO Den Haag
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer A. Schalk
Meer over A. Schalk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.