'Acht landen maken meer kans op wereldtitel dan Oranje'

Reacties

Nu Oranje er na het mislopen van het WK 2018 in Qatar weer wel bij is, kan de voorpret alvast beginnen. Het deelnemersveld voor het WK 2022 is nog lang niet compleet, maar de bookmakers hebben hun lijstjes met kanshebbers al samengesteld.

'Acht landen maken meer kans op wereldtitel dan Oranje'
© Pro Shots

En daarop behoort Oranje zeker niet tot favorieten. Op dit moment maken acht landen meer kans op de wereldtitel dan Nederland, zo leert een rondgang rond de verschillende bookmakers. Daar zit ook Europees kampioen Italië bij, dat zich via de play-offs eerst nog maar moet zien te plaatsen voor de mondiale eindronde in Qatar.

Een jaar voor het WK gelden regerend wereldkampioen Frankrijk en Brazilië als topfavorieten, op de voet gevolgd door verliezend EK-finalist Engeland. Ook Spanje, Duitsland, België en Argentinië maken volgens de verschillende wedkantoren meer kans op de wereldtitel dan Oranje, dat waarschijnlijk in Pot 2 terecht komt bij de loting op 1 april.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor Nederland is het de eerste keer in acht jaar dat het mee gaat doen aan een WK. Tijdens de laatste twee edities haalde Oranje het mondiale podium. In 2010 was Spanje in Zuid-Afrika pas na verlenging te sterk in de finale, vier jaar later leidde Louis van Gaal het Nederlands elftal verrassend naar de derde plaats in Brazilië.

Hoe schatten jullie de WK-kansen van Oranje in? Wordt het laatste kunstje van Van Gaal een succes of kan Nederland de wereldtitel nu alvast vergeten? Laat het weten in de comments en breng je stem uit in onze poll.

Poll (gesloten) Hoe ver zie jij Oranje komen op het WK in Qatar?
  • 14% Wereldkampioen (792 stemmen)
  • 3% Finale (141 stemmen)
  • 11% Halve finale (621 stemmen)
  • 34% Kwartfinale (1.869 stemmen)
  • 26% Achtste finale (1.424 stemmen)
  • 13% Groepsfase (697 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.