Acht goals en drie rode kaarten bij Lazio-Udinese: 'Het was een chaos'

Lazio en Udinese maakten er donderdagavond in Stadio Olimpico een spektakelstuk van. De Romeinen knokten zich terug van een 1-3 achterstand, maar gaven met tien man de zege diep in blessuretijd weer uit handen. Udinese eindigde met negen spelers.

Lazio
Lazio
4 - 4
Udinese
Udinese

Udinese, bij wie Bram Nuytinck een kwartier voor tijd inviel en Marvin Zeegelaar op de bank bleef, stond na de eerste helft in Rome op een comfortabele voorsprong, maar Lazio boog door treffers van Pedro, Sergej Milinkovic-Savic en Francesco Acerbi de achterstand om en leek toch drie punten over te houden aan de doelpuntrijke ontmoeting.

Nadat Patric (Lazio) en Nahuel Molina (Udinese) gedurende de tweede helft allebei met twee keer geel van het veld waren gestuurd, wist Udinese diep in blessuretijd (90+9) nog de 4-4 te maken via invaller Tolgay Arslan. In de nasleep ontving Udinese-middenvelder Walace een rode kaart toen de gemoederen hoog opliepen.

Geen écht team
Lazio-trainer Maurizio Sarri moest op adem komen na de 4-4. 'Het was een chaos, misschien waren we nog altijd niet bekomen van de nederlaag bij Napoli. We hadden geen idee waar we mee bezig waren. We kwamen knap terug tot 3-3 en leken zelfs met tien man nog te gaan winnen. Maar dan moet je mentaal sterk zijn', aldus Sarri op de persconferentie na de wedstrijd.

'We maken in defensief opzicht nog te veel fouten. Dan doel ik niet alleen op de verdedigers, maar ook op de middenvelders en de aanvallers die snelle tegenaanvallen van de tegenstander toestaan. Er is nog veel werk aan de winkel voor ons. Je kunt nog niet stellen dat we een écht team zijn. Ik kan niet ontkennen dat we nog iets moeten doen op de transfermarkt', verklaarde de Lazio-coach.

Ook Udinese-collega Luca Gotti, bij Chelsea een van de assistenten van Sarri, moest na de 4-4 bijkomen van alle gebeurtenissen. 'Het was een enorme rollercoasterrit. Het was een wedstrijd die je niet vaak meemaakt. Ik had niet direct de indruk dat Lazio zich terug zou knokken in de wedstrijd, ook omdat er veel ruimte voor ons lag. Dan is het uiteindelijk ondanks de gelijkmaker teleurstellend dat we hier niet winnen.'