AC Milan onderuit bij Genoa, Braafheid loopt blessure op

AC Milan is uit tegen Genoa voor de vijfde keer dit seizoen onderuitgegaan: 1-0. Edson Braafheid raakte geblesseerd bij Lazio, dat de uitwedstrijd tegen Parma won: 1-2.

Genoa - AC Milan 1-0
AC Milan, met Marco van Ginkel de hele wedstrijd op de bank en Nigel de Jong in de basis, leed na drie competitieduels zonder verlies een nipte nederlaag in Genua.

Na de remises tegen zowel Sampdoria (2-2) als stadgenoot Internazionale (1-1) en de overwinning van vorige week op Udinese verslikte de ploeg van trainer Filippo Inzaghi (foto) zich in Genoa. Namens de nummer drie van de Serie A velde Luca Antonelli het vonnis over Milan.

Voor de Italiaanse grootmacht was het alweer de vijfde nederlaag van dit seizoen. Milan bezet na veertien speelronden de zevende plaats in de Italiaanse competitie.

Parma – Lazio 1-2
Lazio heeft op bezoek bij Parma een knappe overwinning geboekt. De Romeinen verloren echter linksback Edson Braafheid, die zich in de 38ste minuut moest laten vervangen met een ogenschijnlijk zware knieblessure.

Stefan de Vrij, die de volledige wedstrijd speelde, was dicht bij zijn eerste doelpunt in de Serie A. In de twintigste minuut werd een inzet van de Nederlandse verdediger van de lijn gehaald door Fabiano Santacroce.

Vlak voor rust kwam Parma, dat in de twaalfde minuut een doelpunt van Antonio Cassano onterecht zag worden geannuleerd, op voorsprong door een treffer van Raffaele Palladino. Maar door doelpunten van Stefano Mauri en Felipe Anderson pakte Lazio alsnog de drie punten. De Romeinen klimmen daardoor naar de vijfde plaats.