AC Milan-coach steunt bekritiseerde Piatek: 'Wie moet er anders scoren? Ik?'

Reacties

Ook goudhaantje Krzysztof Piatek ontkomt in de AC Milan-storm niet aan scherpe kritiek. Zijn trainer Marco Giampaolo moet er echter niet aan denken om de spits op de bank te zetten en heeft openlijk zijn steun uitgesproken.

AC Milan-coach steunt bekritiseerde Piatek: 'Wie moet er anders scoren? Ik?'
© Pro Shots
Genoa
Genoa
1 - 2
AC Milan
AC Milan

De Poolse spits verhuisde in de zomer van 2018 van Cracovia Kraków in zijn vaderland naar Genoa, waar hij met dertien goals in de eerste seizoenshelft grote indruk maakte. Dat was voor AC Milan direct het sein om hem naar San Siro te halen: in het tweede halfjaar van afgelopen seizoen trof hij negen keer doel namens de gevallen grootmacht. Aan een topklassering kon hij zijn club echter niet helpen, en ook dit seizoen ploetert AC Milan.

Na zes wedstrijden (vier nederlagen, twee overwinningen) staat de club op een beschamende zestiende plaats in de Serie A. In die wedstrijden wist de club sowieso slechts vier doelpunten te maken, daarvan kwamen er twee van Piatek. Hoewel hij dus de helft van de productie van de Rossoneri voor zijn rekening heeft genomen en tot nu toe in alle competitiewedstrijden meedeed, klinkt er kritiek op de spits. In Italiaanse media wordt voorzichtig gespeculeerd over een wisselbeurt voor Piatek, uitgerekend een paar dagen voordat AC Milan op bezoek bij zijn oude club: het Genoa van Lasse Schöne.

Op zijn vooruitblikkende persconferentie heeft de eveneens zwaar onder vuur liggende AC Milan-trainer Marco Giampaolo zich pal achter Piatek geschaard, daarmee een flink probleem in zijn selectie blootleggend. 'Want als Krzysztof niet speelt en dus niet scoort, wie scoort er dan wél? Ik?', vroeg hij vrijdag aan de aanwezige journalisten. 'Ik kan het mezelf veroorloven om hem één of twee, misschien drie wedstrijden per seizoen aan de kant te houden. AC Milan is gewoon niet in de positie om de meest productieve spits, de topscorer, niet op te stellen.'

Toch weet ook Giampaolo dat er iets moet veranderen. 'We zijn in deze situatie aanbeland, dus hebben we ergens iets behoorlijk fout gedaan. Niemand had dit verwacht, maar het is wel de realiteit. Alle 25 spelers in deze selectie moeten vechten voor zichzelf en voor het shirt, ze hoeven het echt niet voor mij te doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.