Zonder te overtuigen heeft AC Milan in het eigen San Siro de eerste zege van het seizoen geboekt. De drie punten waren het welkome resultaat van het tegenvallende optreden tegen promovendus Brescia.

AC Milan
1 - 0
Brescia
Brescia

Voor Milan was de start van de competitie een bittere teleurstelling. De 1-0 nederlaag bij Udinese zette trainer Marco Giampaolo aan het denken, zeker omdat zijn ploeg geen enkel schot op doel wist te produceren. Voor het duel met Brescia offerde hij onder anderen spits Krzysztof Piatek op. Andre Silva werd de piek van nieuwe kerstboom-opstelling.

De (tactische) aanpassingen wierpen hun vruchten af. Giampaolo hoefde nu beduidend minder lang te wachten op een eerste wapenfeit van zijn ploeg. In de twaalfde minuut opende Hakan Çalhanoglu met een kopbal de score.

De snelle treffer bleek geen opmaat voor veel Milanees vuurwerk. Milan ontsnapte voor rust aan de gelijkmaker van Brescia en bleef ook in de tweede helft de 1-1 bespaard. Het spel van de Rossoneri bood reden voor vertrouwen. De opleving in de slotfase, met de onbenut gelaten kansen voor Piatek, Franck Kessie en Lucas Paqueta, kon het chagrijn in San Siro niet wegnemen.