Geplaagd AC Milan overtuigt allesbehalve bij seizoensopening

Reacties

AC Milan is het seizoen in Italië begonnen met een nederlaag. Tegen Udinese maakten de achterliggende cijfers de zeperd des te pijnlijker.

Geplaagd AC Milan overtuigt allesbehalve bij seizoensopening
Udinese
Udinese
1 - 0
AC Milan
AC Milan

Het zijn zware tijden voor Milan, dat al jaren niet echt meer meedoet om het kampioenschap in de Serie A. Vorig seizoen werd de club vijfde in de competitie, maar men besloot niet gebruik te maken van het Europa League-ticket dat bij die eindklassering hoort. Milan is er tussen 2015 en 2018 niet in geslaagd zich te houden aan de regels van Financial Fair Play en besloot in samenspraak met de UEFA zich terug te trekken.

De bezem ging door de directiekamers en oud-spelers kregen een belangrijke rol binnen de club. Zo is clublegende Paolo Maldini de nieuwe technisch directeur van Milan en is Zvonimir Boban aan de slag gegaan als directeur voetbal.

Zonder Europees voetbal kan dit seizoen de focus volledig op de prestaties in eigen land, maar Milan startte slecht. Tegen Udinese, dat vorig seizoen anoniem in de middenmoot eindigde met vijf punten meer dan de nummer achttien, produceerde Milan geen enkel schot op doel in de hele wedstrijd.

Topschutter Krzysztof Piatek was voor Milan nog het dichtst bij een doelpunt. Hij werd echter op weg naar het doel gestuit door William Troost-Ekong, de Nederlander met Nigeriaanse roots in de basisopstelling van Udinese. De andere Nederlanders speelden geen rol in dit duel: Bram Nuytinck zat op de bank, Hidde ter Avest werd niet opgenomen in de selectie.

Udinese, dat ook geen schot op doel produceerde in de eerste helft, deed het na de rust een stuk beter. De druk op de goal van keeper Gianluigi Donnarumma werd groter en groter, dat leidde twintig minuten voor tijd tot de enige treffer van de wedstrijd. Rodrigo Becao kopte binnen na een corner van Rodrigo de Paul.

Milan zette met de komst van onder anderen Rafael Leão, die voor 35 miljoen euro overkwam van Lille, in op een slotoffensief, dat kwam echter nooit van de grond. Zodoende begint Milan weer met een achterstand aan de titelrace in Italië. Juventus en Napoli wonnen immers wel hun eerste wedstrijd van het seizoen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.