Goudhaantje Piatek neemt worstelend AC Milan bij de hand

AC Milan heeft zondag zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. Makkelijk ging het zeker niet, maar Hellas Verona werd uiteindelijk wel verslagen.

Hellas Verona
0 - 1
AC Milan
AC Milan

Milan begon het seizoen met een 1-0 nederlaag bij Udinese en won vervolgens met dezelfde cijfers van Brescia. Spetterend was het dus nog niet bij de ploeg van nieuwe trainer Marco Giampaolo en dat was zondag in Verona niet anders. Na 21 minuten werden de bezoekers echter in het zadel geholpen. Mariusz Stepinski kreeg direct rood voor gevaarlijk spel à la Nigel de Jong in de WK-finale van 2010.

Ook met een man meer sprankelde Milan niet, al kwamen de gasten logischerwijs wel tot meer kansen. Davide Calabria was er het dichtst bij, hij raakte de paal. Aan de andere kan raakte Valerio Verre overigens ook het aluminium. Halverwege de tweede helft brak Krzysztof Piatek dan eindelijk de ban. Dat deed hij met een rake strafschop, het was pas de eerste seizoenstreffer voor de Pool, die vorig jaar 22 keer scoorde in de Serie A.

In de slotfase leek Piatek ook meteen zijn tweede te maken, maar zijn doelpunt werd na inmenging van de VAR afgekeurd. De spits tikte de bal onreglementair uit de handen van de keeper. Dat leed bleef Hellas, waar Sofyan Amrabat de volle negentig minuten meedeed, bespaard.

In de 95ste minuut kreeg de thuisploeg zelfs nog een ultieme kans op de gelijkmaker. Calabria kreeg rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler en Hellas kreeg een vrije trap op een zeer kansrijke positie, maar Miguel Veloso liet de mogelijkheid liggen.

Milan werkt zo met een goed gevoel toe naar de derby tegen Internazionale. De ploeg van Antonio Conte, momenteel koploper van de Serie A, komt komende zaterdag op bezoek.