Absolute droomstart voor Moyes bij West Ham United

Reacties

West Ham United is 2020 uitstekend begonnen. De Londenaren waren woensdag in eigen huis veel te sterk voor AFC Bournemouth. Manager David Moyes beleefde zo een mooie rentree.

Absolute droomstart voor Moyes bij West Ham United
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
4 - 0
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Afgelopen zondag werd Moyes door West Ham aangesteld als opvolger van Manuel Pellegrini. De ervaren Chileen werd ontslagen vanwege de beroerde resultaten in de eerste seizoenshelft. West Ham, dat al jaren eigenlijk een aanval wil doen op de topzes van de Premier League, zat namelijk diep in de degradatiezorgen. Moyes moet The Hammers er weer bovenop helpen, maar rond zijn komst heerste wel de nodige scepsis.

Toch pakte het woensdag in elk geval geweldig uit voor West Ham. Na iets meer dan een half uur spelen stond de thuisploeg namelijk al met 3-0 voor. Het was captain Mark Noble die zijn ploeg bij de hand nam: hij opende de score met een van richting veranderd schot. Even later maakte Sébastien Haller er 2-0 van met een knappe halve omhaal, waarna Noble een door hem zelf versierde strafschop benutte.

Het was een ongekende luxe voor West Ham, dat zijn laatste zes thuisduels in de Premier League niet wist te winnen. In de tweede helft deed de thuisploeg het iets rustiger aan, maar Bournemouth kon totaal geen vuist maken. The Cherries zijn de laatste maanden totaal uit vorm en dat was ook in Londen duidelijk te zien. Halverwege de tweede helft incasseerde de ploeg van Eddie Howe een volgende tik.

Declan Rice bediende Felipe Anderson met een fraaie crosspass. De Braziliaan nam de bal goed mee en schoot dan eindelijk zijn eerste Premier League-doelpunt van het seizoen binnen: 4-0. Even later leek West Ham alsnog een domper te incasseren toen Aaron Cresswell rood kreeg voor een harde overtreding op Ryan Fraser, maar de VAR vond een gele kaart voldoende en dus konnen de gastheren verder met elf man.

Zo was het een grote goednieuwsshow voor West Ham, dat door de ruime zege op 22 punten komt. De ploeg van Moyes verlaat zo de degradatieplaatsen. Bournemouth komt op zijn beurt nu wél onder de streep. 

Norwich City
Norwich City
1 - 1
Crystal Palace
Crystal Palace

Jaïro Riedewald werd tot december totaal genegeerd bij Crystal Palace, maar door blessures van Patrick van Aanholt en Jeffrey Schlupp heeft manager Roy Hodgson de Nederlander nu hard nodig. Tegen het Norwich City van basisspeler Tim Krul verscheen Riedewald voor de derde keer dit Premier League-seizoen aan de aftrap en net als afgelopen zaterdag tegen Southampton maakte hij de negentig minuten vol. Toen pakte Palace een punt (1-1) en dat gebeurde nu opnieuw.

Connor Wickham werd de man van de avond. Hij tikte vier minuten voor tijd de gelijkmaker binnen voor Palace, na een lage voorzet van Wilfried Zaha. Het doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd vanwege vermeend buitenspel, maar de VAR constateerde dat daar geen sprake van was. Zo werd de vroege openingstreffer van Todd Cantwell weggepoetst en gingen Norwich en Palace in evenwicht uit elkaar. Hekkensluiter Norwich heeft nu vijf punten minder dan nummer negentien Watford, dat eerder op de woensdag met 2-1 won van Wolverhampton Wanderers.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Crystal Palace
38
11
10
17
31-50
-19
43
15
Brighton & Hove Albion
38
9
14
15
39-54
-15
41
16
West Ham United
38
10
9
19
49-62
-13
39
17
Aston Villa
38
9
8
21
41-67
-26
35
18
AFC Bournemouth
38
9
7
22
40-65
-25
34
19
Watford
38
8
10
20
36-64
-28
34
20
Norwich City
38
5
6
27
26-75
-49
21
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Meer Bournemouth
Meer over Bournemouth
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.