Abidal: 'Met De Ligt was Barcelona zeker een sterker team geweest'

Reacties

Barcelona slaagde erin om de strijd om de handtekening van Frenkie de Jong te winnen en hoopte ook op de komst van een andere Ajacied. Matthijs de Ligt koos echter voor Juventus. Jammer, vindt technisch secretaris van Barcelona Eric Abidal: 'We zouden met hem een sterker team zijn geweest.'

Abidal: 'Met De Ligt was Barcelona zeker een sterker team geweest'
© Pro Shots

De Ligt had net als De Jong de Europese topclubs voor het uitkiezen. Waar De Jong naar Spanje ging, daar verhuisde De Ligt naar Italië. In het tweede deel van het interview dat Abidal gaf aan Mundo Deportivo (het eerste deel deed veel stof opwaaien) geeft de bestuurder toe dat Barcelona daarmee werd afgetroefd.

'Als je wat probeert, kan je slagen of niet', zegt Abidal. 'Hij zit nu ook in een geweldig team. Ik weet niet of hij het nu goed doet, maar we zouden met hem zeker een sterker team zijn geweest. Maar dit verandert verder niets: we moeten de beslissing van de speler respecteren. Hij heeft gekozen voor een andere club en dat is ook prima. In de voetbalwereld moeten beslissingen genomen worden.'

Mogelijk komt het in de toekomst alsnog tot een samenwerking tussen De Ligt en Barcelona. 'Dat lijkt me wel wat. Ik weet niet of ik hier dan nog zal zijn, maar op dit moment ben ik zeer tevreden met de spelers die we centraal achterin hebben', aldus Abidal. Clément Lenglet, Samuel Umtiti en Gerard Piqué zijn de centrumverdedigers in de selectie van de Spaanse kampioen.

De twintigjarige De Ligt speelde tot dusver 22 officiële wedstrijden voor Juventus, waarmee hij bovenaan staat in de Serie A. Zijn contract in Turijn loopt tot medio 2024 door.

'Deze verdedigers gaan de komende tien jaar de wereld domineren'
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.