Aanvalslustig Feyenoord imponeert met grote zege

Reacties

Feyenoord heeft donderdag uitstekende zaken gedaan in de Conference League. De ploeg van trainer Arne Slot walste in De Kuip over Elfsborg heen. Het moet heel gek lopen willen de Rotterdammers de groepsfase niet halen, zelfs nadat Justin Bijlow de rode kaart kreeg.

Aanvalslustig Feyenoord imponeert met grote zege
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
5 - 0
IF Elfsborg
IF Elfsborg

Na het moeizame tweeluik met FC Drita in de tweede voorronde kreeg Feyenoord de smaak te pakken. De Rotterdammers wonnen twee keer met 3-0 van FC Luzern en waren afgelopen zondag met liefst 0-4 te sterk voor Willem II bij de start van het Eredivisie-seizoen. Toch jubelde Slot nog niet. De trainer van Feyenoord gaf voorafgaand aan het duel met Elfsborg aan dat hij de Zweedse tegenstander lastig in te schatten vond.

Of Feyenoord zo sterk was of de nummer vier van Zweden zo zwak, het werd een doelpuntrijke avond in De Kuip. Feyenoord had weinig te duchten van Elfsborg, dat na de 1-0 van Luis Sinisterra na 25 minuten eigenlijk al brak. De Colombiaan kopte raak uit een voorzet van Jens Toornstra. De 2-0 volgde kort daarna via Alireza Jahanbakhsh, die van dichtbij raak schoot. Jahanbakhsh was op tijd hersteld van een blessure en startte bij Feyenoord.

© Pro Shots

Het publiek in De Kuip werd goed vermaakt door Feyenoord, dat nog voor rust op 3-0 kwam via opnieuw Sinisterra. De linksbuiten ontving de bal op de flank, kapte naar zijn rechterbeen en schoot raak. Na rust completeerde Sinisterra zijn hattrick door al vallend met zijn hoofd de 4-0 op te tekenen.

Bij Elfsborg was ondertussen al enige irritatie te bemerken en dat werd er niet minder op toen Bryan Linssen na een klein uur voor de 5-0 zorgde. Uit een hoekschop kreeg Guus Til de bal er niet in, maar stond Linssen paraat om uit de rebound hard raak te schieten. Niet lang daarna moesten de Zweden met tien man verder. Frederik Holst beging een overtreding op Sinisterra en kreeg zijn tweede gele kaart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo leek werkelijk alles goed te gaan voor Feyenoord, maar er volgde nog wel een smetje op de ruime overwinning toen Bijlow met de rode kaart van het veld moest. Bij een van de spaarzame momenten dat Elfsborg richting het doel van Feyenoord ging kwam de keeper uit zijn doel en vloerde hij aanvaller Marokhy Ndione. Scheidsrechter Craig Pawson gaf direct rood, waarna reservedoelman Ofir Marciano in het veld kwam voor Sinisterra. Feyenoord hield de 5-0 voorsprong daarna in stand.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.