Aanvallend Ajax zonder Álvarez, basisplekken voor Neres en Mazraoui

Reacties

Ajax neemt het dinsdagavond tegen Chelsea op zonder Edson Álvarez. Dat betekent dat David Neres voorin wederom het vertrouwen krijgt, terwijl trainer Erik ten Hag met Hakim Ziyech (die waarschijnlijk op 10 zal staan), Quincy Promes en Dusan Tadic voor nóg drie aanvallend ingestelde spelers kiest in de Champions League-kraker.

Aanvallend Ajax zonder Álvarez, basisplekken voor Neres en Mazraoui
© Pro Shots

Achterin verandert er niets bij Ajax, ten opzichte van het uitduel met PEC Zwolle van afgelopen weekend. Andre Onana staat gewoon op doel, zoals gebruikelijk is Nicolás Tagliafico de linksback, terwijl Joël Veltman en Daley Blind het inmiddels vertrouwde centrum vormen. Wat wel opvalt: Noussair Mazraoui speelt weer als rechtsback, Sergiño Dest zit op de bank. De twee meest controlerende middenvelders zijn Lisandro Martínez en Donny van de Beek, die samen met Ziyech dus het middenrif zullen gaan vormen.

Dat betekent dat Álvarez weer op de bank moet plaatsnemen. De Mexicaan viel afgelopen weekend tegen PEC nog in voor Martínez, maar speelde ongelukkig en moest zich later in de wedstrijd ook laten vervangen met een kwetsuur. Álvarez is wel weer fit, maar begint dus op de bank. Omdat Ziyech weer op tien speelt, is er voorin plek voor Neres. De Braziliaan is in vorm: tegen Feyenoord scoorde hij één keer, tegen PEC zelfs tweemaal. Hij vormt de aanval met collega-vleugelspeler Promes en spits Tadic.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Martínez; Neres, Ziyech, Promes; Tadic.

'Van de Beek té goed voor Premier League, United heeft geblunderd met Blind'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.