Aangeslagen Son toont zich dankbaar na dubbelslag op emotionele avond

Reacties

Heung-Min Son is dankbaar dat hij de mensen die hem in de afgelopen dagen een hart onder de riem hebben gestoken met twee doelpunten tegen Rode Ster Belgrado heeft kunnen bedanken.

Aangeslagen Son toont zich dankbaar na dubbelslag op emotionele avond
© Pro Shots

Tottenham Hotspur won woensdagavond met 0-4 in Servië en Son had met twee doelpunten een groot aandeel in deze zege. De dubbelslag had een bijzondere waarde voor de Zuid-Koreaan, die emotionele dagen achter de rug heeft. Zondag maakte hij in het competitieduel tussen Everton een Tottenham een overtreding op André Gomes, die in de nasleep daarvan een zware blessure opliep.

Op het moment dat Son zag dat het helemaal mis was bij de Portugees, raakte hij in shock. De aanvaller stond met tranen in zijn ogen op het veld en zocht zwaar aangeslagen de kleedkamer op toen hij met een rode kaart werd weggestuurd. Gomes is inmiddels geopereerd en ontslagen uit het ziekenhuis, terwijl Tottenham met succes in beroep ging tegen de drie duels schorsing die Son kreeg vanwege de rode kaart.

Voor woensdagavond was het de vraag of Mauricio Pochettino Son even uit de schijnwerpers zou houden. De coach liet de aanvaller echter gewoon starten tegen Rode Ster en Son liet zien dat dit een juiste beslissing was. 'Natuurlijk zijn het een paar hele zware dagen voor mij geweest', zei de aanvaller tegen BT Sport. 'Maar ik realiseer me hoe gelukkig ik mag zijn met alle steun die ik heb gekregen van de fans en van mijn medespelers.'

Na zijn eerste doelpunt, de 0-2, zocht Son de camera op om nogmaals zijn excuses aan te bieden. 'Ik kan blijven zeggen dat ik het heel erg vind dat dit ongeluk is gebeurd, maar ik moest me focussen op het team', vervolgde Son. 'Ik moest blijven gaan en dit was de juiste reactie voor alle mensen die mij gesteund hebben.'

Tottenham staat na vier speelronden tweede in Groep B en kan zich in de volgende speelronde tegen Olympiakos kwalificeren voor de knock-outfase. Aankomend weekend wacht in de Premier League een ontmoeting met Sheffield United, in het eigen Tottenham Hotspur Stadium.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
24-5
+19
18
2
Tottenham Hotspur
6
3
1
2
18-14
+4
10
3
Olympiakos Piraeus
6
1
1
4
8-14
-6
4
4
Rode Ster Belgrado
6
1
0
5
3-20
-17
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.