Van Persie een van laatste kanshebbers Puskás Award

Reacties

Robin van Persie is een van de drie kanshebbers voor de FIFA Puskás Award, de eretitel voor het mooiste doelpunt van het jaar. De aanvaller van Manchester United overleefde op basis van stemmen de schifting van tien naar drie kandidaten.

Van Persie een van laatste kanshebbers Puskás Award

Van Persie is genomineerd voor zijn trefzekere duikkopbal in de interland tegen Spanje. Daarmee zorgde de aanvaller van Manchester United voor 1-1, waarna Oranje in het eerste groepsduel op het WK uit zou lopen naar een 5-1 zege. De Nederlander neemt het op tegen de Ierse vrouw Stephanie Roche (Peamount United) en James Rodríguez van Real Madrid, die is genomineerd vanwege zijn goal namens Colombia tegen Uruguay op het WK.

De winnaar van de prestigieuze award wordt de opvolger van Zlatan Ibrahimovic. Hij troefde vorig jaar Nemanja Matic en Neymar af met een doelpunt dat eigenlijk in november 2012 was gemaakt. De schitterende omhaal tegen Engeland werd echter meegenomen in de verkiezing omdat de genomineerde doelpunten toen al bekend waren.

Er kan tot 12 januari gestemd worden, waarna tijdens het FIFA Ballon d'Or-gala zal blijken wie zich de maker van het mooiste doelpunt van 2014 mag noemen. Wordt het de duikkopbal van Van Persie?

Stephanie Roche
Stephanie Roche
James Rodríguez
James Rodríguez
Robin van Persie
Robin van Persie

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.