Van Gaal: 'Een groot compliment, en die deel ik niet veel uit'

Reacties

Louis van Gaal wilde na de winst van Manchester United bij Queens Park Rangers (0-2) twee spelers uit zijn ploeg extra in het zonnetje zetten. Keeper David De Gea en jongeling James Wilson konden rekenen op een mooi woordje van hun manager.

Van Gaal: 'Een groot compliment, en die deel ik niet veel uit'

Beide spelers waren op Loftus Road sleutelfiguren in de overwinning. Dankzij enkele fraaie reddingen van De Gea hield Manchester United de nul, terwijl invaller Wilson in de blessuretijd de eindstand op het scorebord zette. Reden genoeg voor Van Gaal om het duo extra voor het voetlicht te halen, te beginnen bij de Spaanse goalie.

'Hij speelt al het hele seizoen erg goed', begon Van Gaal zijn lofzang. 'We hebben dit seizoen al een hoop clean sheets verzameld, en dat is voor een heel groot deel aan hem te danken.' In 22 competitiewedstrijden kregen The Red Devils zeven keer geen tegentreffer, slechts drie ploegen in de Premier League hielden vaker de nul. Van Gaal ziet dat als de verdienste van De Gea. 'Hij verdient een groot compliment. En zo veel complimenten deel ik normaal gesproken niet uit', voegde hij daar fijntjes aan toe.

Toch kon ook de pas negentienjarige Wilson rekenen op een lofzang van zijn trainer. De aanvaller viel na een klein uur in, om in de extra tijd 0-2 te maken. 'Ik ben blij dat die jongen eindelijk heeft gescoord. Hij was er al een paar keer dichtbij, maar nu lukte het hem.' In een team met onder meer Wayne Rooney, Robin van Persie en Falcao krijgt Wilson tóch speeltijd. 'We trainen, observeren en analyseren vervolgens', legt Van Gaal daarover uit. 'Wie het op de trainingen goed doet, krijgt een kans. Dan maakt het niet uit wie je bent.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.