Van Gaal zorgt voor hilariteit met kopje koffie

Reacties

Louis van Gaal blijft intrigeren. Na de 0-2 overwinning op Queens Park Rangers was het hoogtepunt van de persconferentie niet zijn analyse van de wedstrijd, maar de wijze waarop hij zijn koffie bestelde.

Van Gaal zorgt voor hilariteit met kopje koffie

Op het moment dat Van Gaal plaats had genomen achter de microfoons werd hij benaderd door een medewerker van QPR, die hem vroeg wat hij wilde drinken. 'Koffie met melk en suiker', antwoordde Van Gaal.

Die mededeling was duidelijk niet afdoende voor de clubmedewerker, die bij Van Gaal poogde te verifiëren hoeveel melk en suiker de manager van Manchester United dan wel in zijn koffie wenste. Het verhelderende antwoord waarop hij rekende, kwam er niet, want tot hilariteit van de pers kaatste Van Gaal de bal terug: 'Dat hangt er vanaf hoe groot de koffiebeker is.'

De medewerker keerde even later terug met een beker koffie. 'Dat is een grote kop', constateerde Van Gaal daarop droogjes. 'Hoeveel suiker heb je er in gedaan?' Toen de medewerker hem informeerde dat er twee klontjes suiker in zijn koffie waren gedeponeerd omdat United twee keer had gescoord, keek Van Gaal geamuseerd.

Beproevend nam de manager een slok. De zaal hield zijn adem in. Dan de goedkeurende blik. De koffie was goed. 'Dankjewel', zei Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.