Eigenwijze Van Gaal wekt opnieuw wrevel

Reacties

Manchester United rechtte op bezoek bij Queens Park Rangers zijn rug na de nederlaag tegen Southampton van vorige week. Toch was de kritiek op manager Louis van Gaal wederom niet mals na de 0-2 zege. Zowel supporters als analytici kunnen de keuzes van de Nederlander niet volgen.

Eigenwijze Van Gaal wekt opnieuw wrevel

Van Gaal liet United in West-Londen opnieuw in een 3-5-2-systeem voetballen. Het resulteerde in een stroperige eerste helft waarin United nauwelijks grote kansen wist te creëren. De Nederlander wordt vooral verweten dat hij dermate halsstarrig vasthoudt aan 3-5-2, dat hij zijn beste spelers op posities laat spelen waar zij niet uit de voeten kunnen.

Vooral de rol die Angel Di María moest vervullen wekte verbazing. De Argentijn is van nature een middenvelder en kan ook op de flanken spelen, maar Van Gaal stelde hem tegen QPR op als spits. Het was een keuze die bepaald niet gelukkig uitpakte, mede doordat Di María's aanvalspartner Radamel Falcao er ook niet veel van bakte. De vormcrisis van Falcao is volgens sommigen ook debet aan Van Gaal, die de Colombiaan te weinig vertrouwen zou geven.

De naar Loftus Road meegereisde supporters lieten hun onvrede over de gekozen tactiek tijdens de eerste helft luid en duidelijk horen. De aanhang schreeuwde letterlijk om een 4-4-2-tactiek en Van Gaal gaf in de tweede helft gehoor en liet Di María eindelijk als middenvelder acteren. Het herstellen van zijn eigen fouten was volgens velen de reden voor de uiteindelijke zege.

Wat tot slot voor verbazing en irritatie zorgde, is de manier waarop Van Gaal de standaardsituaties bij United heeft georganiseerd. Met technici als Di María, Juan Mata en Wayne Rooney op het veld, liet Van Gaal de corners bij QPR doodleuk nemen door centrumverdediger Phil Jones. 'Van Gaal doet eigenwijs om het eigenwijs doen', luidde het commentaar. De punten mogen binnen zijn; de kritiek is nog lang niet gestild.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.