Van Gaal wuift complimenten voor succesvolle wissels weg

Reacties

Louis van Gaal heeft zijn spelers alle lof gegeven voor de felbevochten 2-0 zege bij Queens Park Rangers. De manager van Manchester United vond niet dat de overwinning aan hem te danken was.

Van Gaal wuift complimenten voor succesvolle wissels weg

Beide doelpunten van United tegen QPR werden gemaakt door invallers. Marouane Fellaini en James Wilson waren trefzeker. De laatste keer dat twee wisselspelers voor de Engelse topploeg scoorden in de Premier League was meer dan tien jaar geleden, op 20 maart 2004.

Toch vond Van Gaal (op foto met QPR-manager Harry Redknapp) dat de zege niet aan hem te danken was. 'De lof moet altijd naar de spelers gaan, niet naar de trainers of de assistenten. De spelers moeten het namelijk doen op het juiste moment’, doceerde de Nederlandse oefenmeester. 'Dat is erg lastig. Dat weet ik, want ik heb zelf vroeger ook gespeeld.'

Hoewel United uiteindelijk zegevierde, begon de ploeg van Van Gaal matig aan de wedstrijd. 'Ik heb een team gezien dat vecht, maar ook een elftal dat worstelt. We gingen mee in het soort voetbal dat QPR graag speelt en dat hoef je niet te doen. Daarom heb ik na een uur de formatie verandert van 3-5-2 naar 4-4-2. Dat resulteerde in beter voetbal, kansen en doelpunten', besloot de oefenmeester.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.