Van Gaal leest kritische Engelse media de les

Reacties

Louis van Gaal heeft uitgehaald naar de Engelse media, die hem bekritiseerden na de 1-0 thuisnederlaag tegen het Southampton van Ronald Koeman op zondag.

Van Gaal leest kritische Engelse media de les

In die wedstrijd kwam Manchester United tot geen enkel schot op doel en dat werd de Nederlandse manager aangerekend door de media, die zich afvroegen of United wel vooruitgang boekte. 'Het is ongelofelijk dat mensen, van wie de meesten journalist zijn, dit zeggen', was Van Gaal scherp in zijn oordeel op de clubwebsite.

'We hebben in de afgelopen twaalf wedstrijden één keer verloren, met 0-1', vervolgde hij zijn betoog. 'En wanneer je die wedstrijd analyseert, kom je tot de conclusie dat Manchester United het betere team was. Bovendien las ik in de kranten dat ik genomineerd was voor de titel Manager van de Maand, dus het is niet zo slecht als sommige media suggereren.'

In tegenstelling tot zijn criticasters ziet Van Gaal juist wel progressie in zijn elftal. 'In de uitwedstrijd tegen Southampton in december (2-1 winst) kregen zij vier grote mogelijkheden, maar wonnen we toch op gelukkige wijze. Zondag hebben ze geen kans gehad. Oké, ze wonnen, maar we maken stappen in het proces en dat is het belangrijkste.'

Zaterdag (aftrap 16.00 uur) wacht United een uitwedstrijd tegen Queens Park Rangers. Van Gaal kan daarin bouwen op zijn verdediging, die in de laatste elf duels slechts zeven doelpunten incasseerde. 'Iedereen zei dat mijn defensie niet goed genoeg was, maar dat kunnen ze nu niet meer schrijven', besloot de Nederlander.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.