Van Gaal met bekritiseerde Wenger in de race voor eretitel

Reacties

Louis van Gaal is een van de kanshebbers voor de eretitel Manager van de maand december in Engeland. De coach van Manchester United neemt het op tegen Arsène Wenger (Arsenal), José Mourinho (Chelsea) en Manuel Pellegrini (Manchester City).

Van Gaal met bekritiseerde Wenger in de race voor eretitel

Wat betreft de feestmaand kan laatstgenoemde de beste cijfers overleggen. Hij verloor slechts twee punten met de kampioen in zes duels. Van Gaal won vier van de zes competitieduels en speelde twee keer gelijk. Mourinho verloor één keer en speelde ook één keer gelijk.

De nominatie van Wenger is saillant. Juist in december kreeg de Franse coach van Arsenal een lading kritiek over zich van zijn eigen aanhang. De 3-2 nederlaag tegen Stoke was daarvoor de aanleiding. Die verliespartij was wel de enige in de zes decemberduels van de Londenaren. Van de overige vijf werden er vier in een zege omgezet en één gelijkgespeeld.

Zes spelers maken kans om met de titel Speler van de Maand aan de haal te gaan. Chelsea levert met Eden Hazard en John  Terry twee gegadigden. Verder zijn Santi Cazorla (Arsenal), Harry Kane (Tottenham Hotspur), David Silva (Manchester City) en Charlie Austin (Queens Park Rangers) genomineerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.