Elia moet nog liedje instuderen voor ontgroeningsritueel

Reacties

Eljero Elia moest de midweekse bekerwedstrijd van Southampton missen omdat hij nog niet speelgerechtigd was, maar zaterdag tegen Newcastle United is hij er weer bij. Op de clubwebsite blikt de Nederlander tevreden terug en vooruit.

Elia moet nog liedje instuderen voor ontgroeningsritueel

Na zijn droomdebuut op Old Trafford van Manchester United, waar Southampton vorige week met 0-1 won, mocht Elia niet meedoen in het FA Cup-duel van woensdag (eveneens 0-1 zege). In aanloop naar het competitieduel bij Newcastle kijkt Elia op de website van The Saints dan ook vooral terug op vorige week: de stunt bij de ploeg van Louis van Gaal.

'Het begin was pittig, maar na twintig minuten kwam ik wat beter in de wedstrijd', herinnert de vleugelaanvaller zich. 'Beter kan eigenlijk niet. Debuteren en dan ook nog winnen bij Manchester United, iets dat Southampton al lang niet was gelukt. Het was perfect. Ook na de wedstrijd had ik nergens last van. Ik heb het geluk dat ik de afgelopen tijd voor mezelf bezig ben gebleven.'

Zaterdag op St. James' Park mag Elia tegen de ploeg van landgenoten Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong zijn kunsten weer laten zien. 'Net als vorige week wordt ook dat een lastige uitwedstrijd.' Maar wel eentje waar Southampton, de nummer drie van de Premier League, als favoriet naartoe gaat. 'Dit was de perfecte tijd voor mij om naar deze club te komen', verwijst hij naar de mooie positie op de ranglijst.

De aanvaller liet overigens nog wel weten dat hij zijn ontgroeningsritueel nog niet heeft hoeven ondergaan. 'Ik moet inderdaad nog een liedje voorbereiden', laat hij lachend weten. 'Kelvin (reservedoelman Davis, red.) heeft al gezegd dat ik moet gaan zingen. Natuurlijk doe ik dat, het zal een dezer dagen wel gaan gebeuren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.