Koeman vol vertrouwen na superreeks Southampton

Reacties

Hoewel Ronald Koeman zijn bedenkingen heeft bij het razend drukke programma in Engeland, barst de manager met Southampton van het vertrouwen. Op bezoek bij Newcastle United hoopt de succescoach de fraaie resultaten van The Saints zaterdag een vervolg te geven.

Koeman vol vertrouwen na superreeks Southampton

Midweeks moest Southampton een replay in het toernooi om de FA Cup afwerken, omdat in het eerste duel Ipswich Town niet was verslagen. Nu lukte dat wel (0-1). Bovendien is Koeman met zijn ploeg aan een uitmuntende serie bezig. Sinds 20 december werd alleen in eigen huis tegen Chelsea niet gewonnen (1-1). Everton (3-0), Crystal Palace (1-3), Arsenal (2-0) en Manchester United (0-1) werden allemaal verslagen, waardoor Southampton inmiddels weer derde is.

'Natuurlijk weten we dat Newcastle in eigen huis altijd sterk is', stelt Koeman op de clubwebsite. 'Maar je wint niet zomaar van Southampton. We hebben uit de laatste drie wedstrijden – tegen Chelsea, Arsenal en Manchester United – zeven van de negen punten gepakt. Dat geeft enorm veel zelfvertrouwen.'

Eljero Elia
Koeman gaf eerder al aan te balen van het drukke schema. Hij zal het in Newcastle mede moeten doen zonder de geblesseerden Victor Wanyama, Morgan Schneiderlin, Toby Alderweireld, Emmanuel Mayuka en de naar de Azië/Afrika Cup afgereisde Maya Yoshida en Sadio Mané. Eljero Elia mag in tegenstelling tot midweeks, toen hij niet speelgerechtigd was, wel weer in actie komen. 'Maar we hebben goede talenten die het gat kunnen opvullen, al zal je die jongens af en toe moeten beschermen', aldus Koeman.

Koeman verwacht bovendien een getergd Newcastle, aangezien de werkgever van Tim Krul, Daryl Janmaat, Vurnon Anita en Siem de Jong eerder dit seizoen met 4-0 verloor. Dat gebeurde toen mede door twee goals van Graziano Pellè. 'Er zullen zeker revanchegevoelens meespelen', weet Koeman. 'Maar wij zijn daar klaar voor.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.