VI Live: blik terug op een enerverende voetbaldag

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op een enerverende voetbaldag

VI Live is hierbij gesloten! Blik hieronder terug op een enerverende voetbaldag!

LANDGENOTEN: Bruno Martins Indi heeft met FC Porto een 1-3 overwinning geboekt op bezoek bij Penafiel. Héctor Herrera, Jackson Martínez en Óliver Torres maakten de goals voor de topclub, die drie punten minder heeft dan koploper Benfica. Die ploeg kan weer een gat van zes punten slaan als het morgen wint van Marítimo Funchal.

22.38 uur: EINDSTAND PALERMO - AS ROMA 1-1

22.35 uur: PSV BEGINT MET STROEVE ZEGE
PSV heeft weer vier punten voorsprong op Ajax na het bezoek aan Arnhem waar Vitesse niet bij machte bleek om de soms kwetsbare koploper in verlegenheid te brengen (0-1).

21.57 uur: STROOTMAN BELANGRIJK
Kevin Strootman speelt een cruciale rol voor AS Roma! De Nederlander geeft koppend voor op Mattia Destro, die op bezoek bij Palermo de 1-1 binnenglijdt.

21.37 uur: AZ BEZORGT DORDRECHT VOLGENDE VERLIES
Omdat goed voetballen door de sneeuwval nauwelijks mogelijk was in Alkmaar, had AZ twee fouten van FC Dordrecht-doelman Filip Kurto nodig om de eerste Eredivisie-wedstrijd van 2015 te winnen. AZ staat voorlopig vijfde, Dordrecht blijft laatste.

21.36 uur: PUNT VOOR ADO EN CAMBUUR
Veerkracht levert SC Cambuur een punt op tegen ADO Den Haag, dat twee keer een voorsprong uit handen geeft (2-2).

21.32 uur: RUSTSTAND PALERMO- AS ROMA 1-0

21.31 uur: RUST IN GELREDOME
PSV leidt na 45 minuten maar om te zeggen dat de koploper van de Eredivisie overtuigend speelt… Vooral in defensief opzicht is het bibberen. Het is dat Vitesse nalaat deze af te straffen.

21.20 uur: WEER OGBECHE
Met zijn tiende treffer van het seizoen maakt Bartholomew Ogbeche de 2-2 voor Cambuur tegen ADO.

20.56 uur: DRIE KEER SCHEEPSRECHT VOOR PSV
Luuk de Jong stuit op Eloy Room, Adam Maher raakt vervolgens de paal maar passeert de grabbelende Vitesse-doelman in tweede instantie toch; PSV leidt in Arnhem met 0-1.

20.53 uur: KURTO OPNIEUW IN DE FOUT
Nemanja Gudelj zet met een afstandsschot AZ op 2-0. Net als bij de 1-0 van Simon Poulsen gaat FC Dordrecht-doelman Filip Kurto in de fout. Hij laat de bal door zijn handen glippen.

20.48 uur: DORDRECHT MET SLORY IN DE SNEEUW
Met winteraanwinst Andwelé Slory nu wel in het veld beginnen AZ en FC Dordrecht aan de tweede helft in Alkmaar. Opmerkelijk genoeg is alleen de helft waarop AZ op zoek moet gaan naar doelpunten grotendeels schoongeveegd. Een groot deel van de helft waarop Dordrecht ten aanval trekt is ongemoeid gelaten.

20.45 uur: AFTRAP PALERMO - AS ROMA
Met Kevin Strootman in de basis begint AS Roma aan de uitwedstrijd tegen Palermo.

20.45 uur: AFTRAP IN GELREDOME
Het dak is dicht in Arnhem en de bal rolt.

20.35 uur: RICKSEN MAAKT ERERONDE IN ALKMAAR
De aan de zware spierziekte ALS lijdende Fernando Ricksen maakt een ereronde in het AZ-stadion, waar de Alkmaarse fans hem stuk voor stuk een hart onder de riem steken tijdens zijn tocht langs de tribunes.

20.32 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG - SC CAMBUUR 2-1
ADO leidt met 2-1 na doelpunten van Mike van Duinen en Roland Alberg. Cambuur deed wat terug via Bartholomew Ogbeche.

20.31 uur: RUSTSTAND AZ - FC DORDRECHT 1-0
Door een doelpunt van Simon Poulsen gaat AZ rusten met een 1-0 voorsprong tegen FC Dordrecht. Het veld is nog altijd bedekt door een dunne laag sneeuw.

20.23 uur: ADO SLAAT TOE
Twee minuten na de gelijkmaker van SC Cambuur, slaat ADO Den Haag weer toe. Roland Alberg pikt een mislukt schot van Dion Malone af en verschalkt Leonard Nienhuis: 2-1.

20.22 uur: EINDSTAND NEWCASTLE UNITED - SOUTHAMPTON 1-2
Southampton wint voor het eerst in achttien jaar bij Newcastle United dankzij twee doelpunten van Eljero Elia.

20.21 uur: GELIJKMAKER CAMBUUR
Bartholomew Ogbeche maakt de gelijkmaker namens SC Cambuur in Den Haag. De Nigeriaan rondt koelbloedig af nadat ADO een corner niet goed verdedigt.

20.18 uur: PEC DOET NAC PIJN
PEC Zwolle klimt naar de derde plaats dankzij een mooie 4-1 zege op NAC Breda, dat ook onder Robert Maaskant kwetsbaar is.

20.11 uur: GOAL POULSEN
Op het witte veld in Alkmaar heeft AZ de leiding genomen. Simon Poulsen is de doelpuntenmaker: 1-0. Filip Kurto gaat niet vrijuit. De Dordrecht-doelman zit al op zijn knieën voordat de bal bij hem komt en kan er nog slechts met een handje aan zitten.

19.57 uur: RIENSTRA BESLIST IN ZWOLLE
Ben Rienstra maakt een einde aan de illusies van NAC met de vierde treffer van PEC Zwolle.

19.52 uur: PEC LOOPT WEG
NAC moet nu gaan vrezen voor een nederlaag. Jody Lukoki kopt (!) raak en heeft dan zijn eerste doelpunt van het seizoen te pakken voor PEC (3-1).

19.48 uur: PEC HERSTELT ORDE
De vreugde bij NAC is van korte duur. Op aangeven van Bart van Hintum scoort Jesper Drost van dichtbij. Trainer Robert Maaskant kijkt boos, en terecht. Want waar waren de verdedigers?

19.48 uur: ELIA SCOORT OPNIEUW
Southampton komt op een 2-1 voorsprong en weer is het Eljero Elia die scoort. De 27-jarige aanvaller maakt zijn tweede doelpunt van de avond nadat Shane Long een lange bal goed verlengt.

19.45 uur: GOAL ADO DEN HAAG!
Doelpunt Mike van Duinen! Al na 25 seconden ligt de bal in het net! Wat een bliksemstart. De snelste goal van dit seizoen in de Eredivisie.

19.45 uur: WINTERSE TAFERELEN IN ALKMAAR
Dikke sneeuwvlokken vallen uit de lucht, het veld van het AZ-stadion is meer wit dan groen, de lijnen zijn schoongeveegd en de rode bal rolt. AZ en FC Dordrecht trappen af in winterse taferelen
Opstellingen:
AZ:
Rochet; Johansson, Gouweleeuw, Luckassen, Poulsen; Gudelj, Ortiz, Henriksen, Haye; Berghuis, Tankovic.
FC Dordrecht:
Kurto; Steenvoorden, Haddad, Peersman, Gosens; Ojo, Van Haaren, Van Overeem, Klaiber; Ten Voorde, Korte.

19.45 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG – SC CAMBUUR
De opstellingen
ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Derijck, Wormgoor, Meijers; Malone, Jansen, Bakker; Alberg, Van Duinen, Schet.
SC Cambuur: Nienhuis; Pereira, Reijnen, Mac Intosh, Bijker; El Makrini, Bakker, Van de Streek; Barto, Ogbeche, De Ridder.

19.42 uur: NAC GELIJK
Adnane Tighadouini is de gevierde man bij NAC, met zijn gelijkmaker met een schot van afstand; 1-1

19.41 uur: WINTERSE BUIEN IN ALKMAAR
Kort voor de aftrap moet AZ aan de slag om het veld speelklaar te maken. De lijnen zijn schoongeveegd, de rode bal is in handen van scheidsrechter Bas Nijhuis.

19.31 uur: VERWACHTE OPSTELLINGEN IN GELREDOME
Phillip Cocu noch Peter Bosz heeft verrassingen in petto. De opstellingen van PSV en Vitesse zijn zoals verwacht. Alleen de afwezigheid van Bertrand Traore zorgt voor een wijziging bij de Arnhemmers. Valeri Qazaishvili neemt zijn plaats in de voorhoede in, waardoor op het middenveld ruimte komt voor Chelsea-huurling Josh McEachran.

Opstellingen:
Vitesse: Room; Wallace, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Pröpper, Vejinovic, McEachran, Ibarra, Qazaishvili, Labyad
PSV: Zoet; Arias, Bruma, Rekik, Willems; Wijnaldum, Guardado, Maher; Narsingh, De Jong, Depay.

19.17 uur: RUSTSTAND NEWCASTLE UNITED- SOUTHAMPTON 1-1
Halverwege staat het 1-1 op St. James' Park. Eljero Elia zette Southampton op voorsprong met zijn eerste competitiegoal sinds 2013, maar moest toezien hoe Yoan Gouffran defensief geklungel afstrafte met de gelijkmaker voor Newcastle United.

19.16 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE - NAC BREDA 1-0
NAC zoekt na 45 minuten de kleedkamer op met een ongelukkige 1-0 achterstand.

18.59 uur: SOUTHAMPTON SCHIET ZICHZELF IN DE VOET
Daar is de gelijkmaker. Dat heeft Southampton aan zichzelf te danken want na gepruts in de defensie schiet Florin Gardos de bal uiteindelijk tegen Newcastle United-aanvaller Yoan Gouffran aan, die de bal in het doel ziet caramboleren: 1-1.

18.58 uur: EINDSTAND EQUATORIAAL-GUINEE - CONGO 1-1

18.47 uur: RUSTSTAND EMPOLI - INTERNAZIONALE 0-0

18.46 uur: ELIA VLIEGT KOEMAN IN DE ARMEN
Eljero Elia heeft zojuist zijn eerste competitiedoelpunt sinds november 2013 gemaakt. De van Werder Bremen gehuurde aanvaller weet wie hij moet bedanken: zijn trainer, Ronald Koeman. Die verloste hem immers van zijn bijrol in Duitsland.

18.44 uur: ELIA TROEFT JANMAAT EN KRUL AF
De Nederlands getinte ontmoeting op St. James' Park is nog geen kwartier oud of Eljero Elia maakt zijn eerste doelpunt in dienst van Southampton. Graziano Pellè legt de bal met zijn borst klaar voor James Ward-Prowse, die Elia het strafschopgebied instuurt. De 27-jarige vleugelspits is Daryl Janmaat te vlug af en verrast doelman Tim Krul met een laag maar desondanks niet onhoudbaar schot: 0-1.

18.40 uur: ROCHET VERVANGT ZIEKE ESTEBAN, JÓHANNSON OP DE BANK
AZ treedt om 19.45 uur aan met Sergio Rochet onder de lat. De 21-jarige Uruguayaan vervangt eerste keeper Esteban, die ziek is. Derrick Luckassen krijgt centraal achterin de voorkeur boven Jan Wuytens. Aron Jóhannsson wordt op de bank gehouden door Steven Berghuis en Muamer Tankovic. Bij FC Dordrecht debuteren de huurlingen Matthew Steenvoorden en Sean Klaiber. Andwelé Slory begint op de bank.
Opstellingen:
AZ: Rochet; Johansson, Gouweleeuw, Luckassen, Poulsen; Gudelj, Ortiz, Henriksen, Haye; Berghuis, Tankovic.
FC Dordrecht: Kurto; Steenvoorden, Haddad, Peersman, Gosens; Ojo, Van Haaren, Van Overeem, Klaiber; Ten Voorde, Korte.

18.34 uur: SLECHT BEGIN NAC
Au voor Robert Maaskant, een paar minuten onderweg en NAC staat al achter. Bart van Hintum is de gelukkige bij PEC Zwolle (1-0).

18.30 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE - NAC BREDA

18.30 uur: AFTRAP NEWCASTLE UNITED - SOUTHAMPTON
Op St. James' Park staan vier Nederlanders binnen de lijnen; Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita bij Newcastle, Eljero Elia houdt de eer hoog bij Southampton.

18.23 uur: EINDSTAND FC VOLENDAM – FC OSS 2-2

18.00 uur: AFTRAP EMPOLI - INTERNAZIONALE
Opstelling Inter: Handanovic; Campagnaro, Vidic, Ranocchia, D'Ambrosio; Guarín, Medel; Hernanes, Palacio, Podolski; Icardi.

17.54 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Aston Villa - Liverpool 0-2
Queens Park Rangers - Manchester United 0-2
Swansea City - Chelsea 0-5
Burnley - Crystal Palace 2-3
Tottenham Hotspur - Sunderland 2-1
Leicester City - Stoke City 0-1

Chelsea onderstreept de status van koploper met een 5-0 zege bij Swansea City, waar Manchester United (dankzij de scorende invallers Marouane Fellaini en James Wilson) en Tottenham Hotspur benauwde zeges boeken.

17.51: OPLUCHTING VAN GAAL
Wat Radamel Falcao nalaat doet invaller James Wilson; hij brengt voor Manchester United de bevrijdende 0-2 op het scorebord tegen QPR.

17.47 uur: ERIKSEN DOET HET WEER
Hij heeft een naam hoog te houden als late doelpuntenmaker en dat doet Christian Eriksen ook tegen Sunderland. Tottenham leidt op White Hart Lane.

17.45 uur: NIEUWE GEZICHTEN BIJ NAC EN PEC
Trainer Robert Maaskant doet bij zijn rentree op de bank van NAC meteen een beroep op zijn drie nieuwe krachten. Dirk Marcellis, Guyon Fernandez en Menno Koch moeten de Brabantse nummer zeventien uit de gevarenzone helpen, en dat kan alleen met resultaten.

Dat moet gebeuren in Zwolle, waar PEC-trainer Ron Jans twee vacatures te vullen had. Trent Sainsbury (met Australië naar Azië Cup) en Tomas Necid (terug naar CSKA Moskou). De verdediger wordt vervangen door nieuweling Aleksandar Bjelica, terwijl Stef Nijland de spitspositie invult.

Opstellingen:
PEC Zwolle: Hahn; Van Polen, Van der Werff, Bjelica, Van Hintum; Rienstra, Brama, Drost; Lukoki, Nijland, Thomas
NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Marcellis, Koch, Amieux; Suk, De Kamps, Falkenburg; Sarpong, Guyon Fernandez, Tighadouini.

17.38 uur: CHELSEA EN LIVERPOOL BREIDEN VOORSPRONG UIT
De punten lijken binnen voor Liverpool, dat via Rickie Lambert op een 2-0 voorsprong komt bij Aston Villa. André Schürrle maakte tegen Swansea City zojuist de 5-0 voor Chelsea.

17.34 uur: VIJF NEDERLANDERS OP ST JAMES' PARK
Inclusief manager Ronald Koeman staan er om 18.30 uur vijf Nederlanders op het veld van St. James' Park. Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita starten in de basis bij Newcastle United, Koeman stelt Eljero Elia opnieuw op. Ook de voormalige Eredivisie-spelers Dusan Tadic en Graziano Pellè spelen bij The Saints.
Opstellingen:
Newcastle United: Krul; Janmaat, Coloccini, Dummett, Haidara; Sissoko, Anita, Colback; Cabella, Perez, Gouffran.
Southampton: Forster; Clyne, Fonte, Gardos, Bertrand; Reed, Davis, Ward-Prowse, Tadic, Elia; Pellè.

17.15 uur: FELLAINI BREEKT DE BAN
We hebben nog niet geschreven dat het nog altijd 0-0 is bij Manchester United, of invaller Marouane Fellaini schiet de bal langs Robert Green, die het schot van de Belg nog wel kan aantikken. Louis van Gaal leidt met 1-0 bij Queens Park Rangers.

17.12 uur: UNITED NOG ALTIJD ZONDER DOELPUNT
We zijn bijna een uur onderweg op Loftus Road, waar Manchester United altijd niet heet gescoord tegen Queens Park Rangers (0-0). Een kopbal van Radamel Falcao wordt gered door QPR-keeper Robert Green. Angel di María creëerde de kans met een prima voorzet.

17.00 uur: AFRIKA CUP VAN START
Het toernooi om de Afrika Cup gaat van start. Gastland Equatoriaal-Guinee speelt de openingswedstrijd tegen Congo in het Estadio de Bata.

16.49 uur: RUSTSTANDEN PREMIER LEAGUE
Aston Villa - Liverpool 0-1
Queens Park Rangers - Manchester United 0-0
Swansea City - Chelsea 0-4
Burnley - Crystal Palace 2-1
Tottenham Hotspur - Sunderland 1-1
Leicester City - Stoke City 0-0
Chelsea heeft bij rust al een comfortabele voorsprong opgebouwd op bezoek bij Swansea City. Dat kan niet worden gezegd van Manchester United en Tottenham Hotspur, dat na de openingsgoal van Jan Vertonghen de 1-1 om de oren kreeg uit een vrije trap van Sebastian Larsson. Liverpool leidt bij Aston Villa dankzij een treffer van Fabio Borini.

LANDGENOTEN: Virgil van Dijk heeft met Celtic de tweede zege op rij geboekt door de uitwedstrijd tegen Hamilton Academical met 2-0 te winnen. Adam Matthews en Liam Henderson maakten de doelpunten. Van Dijk begon in tegenstelling tot bankzitter John Guidetti en de nog revaliderende Derk Boerrigter in de basis. Celtic heeft een punt minder dan koploper Aberdeen, dat één wedstrijd meer speelde en bovendien nog in actie komt tegen Dundee FC.

16.35 uur: CHELSEA DENDERT DOOR
Het gaat wel heel hard in het Liberty Stadium. Eerst is het opnieuw Diego Costa die na een slechte terugspeelbal de 0-3 op het scorebord zet, twee minuten later maakt Oscar zijn tweede van de middag. De Braziliaan plaatst de bal in de kruising uit een pass van Diego Costa. Zou het vertrek van Wilfried Bony er iets mee te maken hebben?

16.24 uur: UNICUM VOOR FABREGAS
Voor Cesc Fabregas was de beslissende pass op Diego Costa alweer zijn vijftiende assist voor Chelsea. De Spaanse spelmaker is de eerste speler in de Premier League die in twee verschillende seizoenen zoveel assists gaf. Bovendien is hij nog maar vijf assists verwijderd van het record aller tijden van Thierry Henry: twintig assists.

16.19 uur: DIEGO COSTA SLAAT WEER TOE
Chelsea zit na twintig minuten al in een zetel op bezoek bij Swansea City. Diego Costa maakt op aangeven van Cesc Fabregas zijn zestiende competitiegoal: 0-2. Er gaat een prachtige combinatie aan vooraf tussen Fabregas, Willian en Oscar.

16.04 uur: CHELSEA EN TOTTENHAM SNEL OP VOORSPRONG
Er wordt al snel gescoord in de Premier League. Een doelpunt van Oscar zorgt voor een 1-0 voorsprong van Chelsea, terwijl Jan Vertonghen Tottenham Hotspur aan de leiding brengt.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
Aston Villa - Liverpool
Burnley - Crystal Palace
Leicester City - Stoke City
Queens Park Rangers - Manchester United
Swansea City - Chelsea
Tottenham Hotspur - Sunderland

15.30 uur: OPSTELLINGEN PREMIER LEAGUE
Om 16.00 uur staan er vier Nederlanders aan de aftrap in de Premier League. Leroy Fer (Queens Park Rangers) neem het op tegen Daley Blind (Manchester United). Bij Sunderland mag Patrick van Aanholt beginnen in de uitwedstrijd tegen Tottenham Hotspur, terwijl Dwight Tiendalli bij Swansea City voor het eerst dit seizoen in de basis staat in de competitie. Dat gebeurt niet in de minste wedstrijd: Swansea ontvangt namelijk koploper Chelsea.

Bij Liverpool dat op bezoek gaat bij Aston Villa is er een opvallende afwezige: Mario Balotelli. De Italiaanse spits is ziek en zit daardoor niet bij de spelersgroep. Bij opponent Aston Villa zit Leandro Bacuna op de bank, terwijl Ron Vlaar nog altijd geblesseerd is.

De wedstrijden:
Aston Villa - Liverpool
Burnley - Crystal Palace
Leicester City - Stoke City
Queens Park Rangers - Manchester United
Swansea City - Chelsea
Tottenham Hotspur - Sunderland

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.