Transferdagboek 19/08: Nasri, Oyarzabal, El Ghazi, Tete

Reacties

De transfermarkt sluit op 31 augustus. In de aanloop daarnaartoe blijf je in deze rubriek op de hoogte van alle ontwikkelingen, speculaties en geruchten.

Transferdagboek 19/08: Nasri, Oyarzabal, El Ghazi, Tete

Manager Antonio Conte heeft vrijdag tijdens zijn persconferentie benadrukt dat Chelsea nog nieuwe spelers nodig heeft om de selectie op oorlogssterkte te krijgen voor de Engelse titelstrijd. 'We wachten tot de juiste oplossing zich aandient. We hebben nog een paar spelers nodig.' Naar verluidt gaat het nog om een doelman en twee verdedigers. Die keeper zou de Portugees Eduardo van Dinamo Zagreb zijn. Centraal achterin is Kalidou Koulibaly (Napoli) eerste keus, terwijl VfL Wolfsburg-linksback Ricardo Rodríguez ook in beeld zou zijn.

Bij Manchester City zullen deze zomer vooral nog spelers vertrekken. Onder hen waarschijnlijk ook Samir Nasri, die ontbreekt op de Champions League-lijst. Daaruit valt op te maken dat de Franse technicus niet in de plannen van manager Pep Guardiola voorkomt. Italiaanse clubs wilden van die situatie profiteren, maar kwamen niet tot een akkoord met City. Vanuit Turkije sijpelt nu het bericht door dat Besiktas daarin wel is geslaagd. Nasri zou op huurbasis naar Istanbul komen. De Turkse kampioen zou tevens een optie tot koop hebben.

Waar de 29-jarige Nasri in zijn loopbaan al voor de nodige controverses zorgde, is Mikel Oyarzabal nog relatief onbesproken. Dat hoeft echter niet lang meer te duren. Volgens Spaanse media kan de negentienjarige aanvaller een gevoelige transfer van Real Sociedad naar Athletic de Bilbao maken. Het Baskische bolwerk wil zijn aartsrivaal beroven van het grote talent door de gelimiteerde transfersom in het contract van Oyarzabal ter waarde van veertig miljoen euro neer te tellen. Aan Oyarzabal de zware taak te beslissen waar zijn toekomst ligt.

Zijn de Ajacieden Kenny Tete en Anwar El Ghazi op weg naar Italië? Volgens Ajax-trainer Peter Bosz niet. Hij weet niets van interesse van de Serie A-clubs, zo liet hij vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie weten. Volgens Italiaanse media zou Lazio zijn oog hebben laten vallen op Tete. El Ghazi zou op het verlanglijstje van AC Milan staan.

Roberto Pereyra is dicht bij een overgang naar Watford. De middenvelder van Juventus moet wel nog de medische keuring doorstaan. The Hornets betalen volgens de BBC meer dan 12,5 miljoen euro voor de tienvoudig international van Argentinië. Dat is meer dan het huidige transferrecord van Watford, dat deze zomer werd verbroken door de komst van Isaac Success van Granada. De link tussen Pereyra en Watford is overigens niet zo gek. De Argentijn speelde voor zijn komst naar Juventus voor Udinese, dat net als Watford in handen is van de Italiaanse familie Pozzo.

Swansea City zou interesse hebben in aanvaller Nacer Chadli, die bij Tottenham Hotspur niet zeker is van een basisplaats. Manager Francesco Guidolin verwacht echter niet dat de 27-jarige Belg naar Wales verkast. 'Wie? Die ken ik niet eens', reageerde de Italiaanse hoofdtrainer met een knipoog tijdens zijn persconferentie. Borussia Dortmund meldde zich eerder al bij Chadli, die zo'n achttien miljoen euro zou moet kosten.

Nacer Chadli denkt eraan om te vertrekken bij Spurs.
Nacer Chadli denkt eraan om te vertrekken bij Spurs.

Manchester City wil zich opnieuw roeren op de transfermarkt na het aantrekken van Leroy Sané (Schalke 04), Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Gabriel Jesus (Palmeiras), John Stones (Everton) en Nolito (Celta de Vigo). The Citizens zijn volgens The Mirror van plan de Kroaat Ante Coric van Dinamo Zagreb in te lijven. Liverpool zou ook belangstelling hebben voor de aanvallende middenvelder, die deze zomer actief was op het EK in Frankrijk. Kroatië haalde daar de achtste finale, waarin het in de verlenging werd verslagen door Portugal (1-0). Afgelopen seizoen werd Coric met Dinamo landskampioen van Kroatië. Hij maakte in totaal vier treffers in 28 wedstrijden.

Doelman Sergio Rico krijgt meer concurrentie bij Sevilla, zo is de verwachting van Estadio Deportivo. De Spaanse club heeft volgens het medium zijn pijlen gericht op Salvatore Sirigu, die uit de gratie is geraakt bij Paris Saint-Germain. Bij de Franse club krijgen Kevin Trapp en Alphonse Aréola de voorkeur van trainer Unai Emery. Sirigu mag op huurbasis vertrekken. Ook Napoli zou interesse hebben, maar Sevilla beschikt vermoedelijk over de beste papieren. Manchester City-doelman Joe Hart en Valencia-goalie Diego Alves staan overigens ook op het verlanglijstje van de Andalusiërs.

Meer nieuws over doelmannen uit Spanje: Marca schrijft dat Tottenham Hotspur Pau López wil huren van Espanyol. Bij de Londenaren staat Michel Vorm momenteel onder de lat nu Hugo Lloris geblesseerd is. De middenmoter uit de Primera División heeft een eerste aanbieding afgewezen, maar dat is volgens Marca slechts onderdeel van het spel. De 21-jarige goalie zou best mogen vertrekken bij Espanyol, dat deze zomer doelman Roberto overnam van Olympiakos Piraeus. López was vorig jaar nog wel eerste keeper bij de club uit Barcelona.

Voor Blaise Matuidi lonkt nog altijd een transfer naar Juventus, dat zoekt naar een extra middenvelder na het vertrek van Paul Pogba naar Manchester United. Juventus heeft door de verkoop van Pogba (105 miljoen euro) het nodige geld en dat weet Paris Saint-Germain ook. De Franse topclub vroeg eerst nog dertig miljoen euro voor Matuidi, maar inmiddels is de prijs omhoog gegaan naar veertig miljoen euro. Juventus wil volgens Italiaanse media niet verder gaan dan 28 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.