Topkok Arda, buitenaardse krachten & geflopte Meijer

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Topkok Arda, buitenaardse krachten & geflopte Meijer

'Arda nodigde ons vaak uit om te komen eten, ik vind zijn kebab erg lekker'
• Chelsea-aanvaller Diego Costa reageert in Turkse media op de geruchten dat Arda Turan naar Chelsea komt. 'Dat zou fantastisch zijn', stelde de Spaanse international. En niet alleen vanwege de kookkunsten van de Turkse middenvelder, die om die reden bij Atlético Madrid de hele selectie over de vloer kreeg. 'Arda maakt het op het veld allemaal een stuk gemakkelijker.'

Gonzalo Jara is vanwege zijn onsmakelijke provocatie aan het adres van Edinson Cavani geschorst voor de Copa América-finale. En dus heeft een Chileense krant buitenaardse hulp ingeroepen om de bovenmenselijk goede Lionel Messi af te stoppen.

• Als we het toch over buitenaardse krachten hebben: Hulk is ook al zo'n speler met kwaliteiten die je niet terugvindt bij elke voetballer. De Braziliaanse vleugelspits met het kiezelharde schot doet zijn bijnaam eer aan tijdens een potje FIFA met zijn ploeggenoten bij Zenit Sint-Petersburg.

Jan Vertonghen kon zich vrijdagmiddag ook maar moeilijk beheersen toen hij een dollemansrit beleefde in een taxi. Het is voor de ex-Ajacied maar goed dat tweets niet kunnen doden…

• Oud-spits Erik Meijer zal nooit echt worden herinnerd wegens zijn kwaliteiten als killer voor het doel. Zeker niet bij Liverpool, waar hij rond de eeuwwisseling slechts twee keer scoorde in 27 duels. Het leidde tot een twijfelachtige nominatie voor de oud-speler van onder meer MVV en PSV. Voor de duidelijkheid: het bovenste rijtje spelers slaagde wél op Anfield.

• Gareth Bale voelt zich niet alleen op het voetbalveld op zijn gemak, de Real Madrid-ster is ook op het basketbalveld uiterst doeltreffend.

• Voormalig wonderkind Freddy Adu wist de torenhoge verwachtingen nooit waar te maken. Toch kan de Amerikaan nog altijd een aardig balletje trappen. De 26-jarige aanvallende middenvelder staat momenteel onder contract bij het Finse KuPS.

'Hopelijk kunnen ze hun vader overtreffen.'
Dirk Kuijt kreeg op het trainingsveld van Varkenoord gezelschap van zijn drie zonen. De blonde mannen lieten geen mogelijkheid onbenut om een trap tegen de bal te geven. De Feyenoord-aanwinst is trots op de volgende voetbalgeneratie Kuijt. 'Ze vinden voetbal helemaal fantastisch, ze kunnen geen bal laten liggen', aldus de publiekslieveling in gesprek met De Telegraaf. Wellicht krijgen we in de toekomst K3 in de Rotterdamse aanval.

• De Braziliaan Fred is bij Fluminense een doelpuntenmachine met 96 goals in 158 wedstrijden, maar ook de international kent zijn mindere momenten.

• Anderlecht-coach Besnik Hasi gaf na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Oudenaarde (3-0) aan dat zijn spelers het bijzonder zwaar hadden gehad in de hitte. Met name Anthony Vanden Borre moest diep in de reserves putten, de rechtsback doet namelijk mee aan de ramadan. Niet omdat hij moslim is, maar de Belg is solidair met zijn islamitische vriendin.  (Het Nieuwsblad)

John Guidetti  verwierf bij Feyenoord in korte tijd de status van volksheld en doet het in eigen land ook goed. Met een Karim Rekik(i)-achtige act jut de spits de toeschouwers op tijdens de huldiging van Zweden Onder-21 na de EK-winst.

Olympique Marseille is druk met de seizoensvoorbereiding en dat verloopt afgaande op onderstaande beelden niet onaardig. Florian Thauvin is de naam.

Manchester City heeft het nieuwe thuistenue gepresenteerd. Verschillende sterren van The Cizitens maakten ter gelegenheid van de onthulling selfies met supporters.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.