The Ugly Ones, Afonso Alves terug bij Heerenveen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

The Ugly Ones, Afonso Alves terug bij Heerenveen

Chelsea heeft de lelijkste voetbalfans. Dat blijkt tenminste uit een onderzoek van het Britse datingbureau Match. De fans van de regerend landskampioen kregen slechts negen procent van de stemmen. Fans van Bournemouth vallen wél in de smaak. De supporters van de promovendus worden als meest aantrekkelijk beschouwd. Waarvan akte.

'Het is denkbaar dat Klopp de nieuwe trainer van Bayern München wordt.'
• Het contract van Bayern München-trainer Josep Guardiola loopt komende zomer af en daardoor is er een stroom aan geruchten op gang gekomen. Zo zou de Spanjaard de nieuwe bondscoach van Engeland moeten worden. Zelfs over zijn opvolging in München wordt al gesproken. Als we Michael Zorc, de sportief directeur van zijn voormalige werkgever Borussia Dortmund, moeten geloven, is Jürgen Klopp de ideale man voor Bayern. (Bild)

• Vrouwenvoetbal-vedette Marta bracht dinsdag een bezoekje aan Real Madrid. De Braziliaanse speelt voor Rosengard in Zweden en de Spanjaarden nemen het woensdagavond op tegen het eveneens Zweedse Malmö FF. De 29-jarige Marta, viervoudig Wereldvoetbalster van het Jaar, nam een kijkje bij de training van de Madrilenen en had ook nog tijd met twee fans op de foto te gaan.

Robert Lewandowski is de laatste weken enorm op dreef namens Bayern München. De Poolse spits maakte afgelopen week tien doelpunten, verdeeld over drie wedstrijden. Iedereen is enthousiast over zijn prestaties… Iedereen, behalve zijn echtgenote Anna. Al kwam ze snel terug op haar grapje.

'Lawrence kwam na de wedstrijd tegen Blackpool in de kleedkamer en vroeg aan de spelers of ze hem er nog bij wilden hebben. De groep stemde in.'
• Eerder deze week meldden we dat Lawrence Vigouroux Swindon Town moest verlaten. De van Liverpool gehuurde doelman had een boete van zo'n 63 euro van de derdedivisieclub gekregen wegens een akkefietje, maar was het daar niet mee eens en betaalde het gehele bedrag in centen. Inmiddels is de deugniet weer in genade aangenomen bij de club, nadat hij zijn excuses had aangeboden. (BBC)

'Hij is op dit moment geen optie voor ons, maar zeg nooit nooit.'
Afonso Alves (foto boven), die tussen de zomer van 2006 en januari 2008 liest 45 keer scoorde namens SC Heerenveen, is terug op Fries grondgebied. De inmiddels 34-jarige Braziliaan is op bezoek bij vrienden in Friesland en liet zijn gezicht zien tijdens een wedstrijd van de beloften van Heerenveen en tijdens de seizoenopening van de zakenclub van de Eredivisionist. Technisch manager Hans Vonk ontvangt de clubloze spits deze week voor een bakje koffie, maar ontkent dat hij overweegt Alves te contracteren. De speler zelf liet echter al weten Heerenveen wél als een optie te zien. (Leeuwarder Courant)

'Waar je ook gaat, iedereen kent zijn naam en iedereen weet dat hij een topspeler is. Hij scoort zo makkelijk. Als we hem iets te veel ruimte geven, maakt hij ons af.'
• In de Europa League staat donderdagavond het duel tussen Celtic en Fenerbahçe op het programma. Bij de Turken staat met Robin van Persie een grote naam onder contract. Celtic-verdediger Derdyck Boyata speelde namens Bolton Wanderers al eens tegen de Nederlander in de Premier League en waarschuwt in gesprek met de Glasgow Evening Times zijn medespelers voor de klasse van de spits.

• Wie Real Madrid treft, treft het dodelijke trio Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Gareth Bale. Zeker voor kleinere clubs kan winnen van De Koninklijke bijna als een utopie worden beschouwd. Malmö FF, dat het woensdagavond in de Champions League opneemt tegen de Spaanse grootmacht, is zich daarvan bewust. De Zweden grijpen dan ook alles aan om Real niet in een zetel te helpen… 

'Pato moest huilen omdat ik hem niet selecteerde. Later die dag presteerde hij bij zijn club São Paulo tijdens een wedstrijd ook niet zoals anders.'
• De Braziliaanse bondscoach Dunga nam aanvaller Alexandre Pato niet op in zijn selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Chili (9 oktober) en Venezuela (13 oktober). En ook toen Liverpool-aanvaller Roberto Firmino geblesseerd afhaakte, liet de keuzeheer van Brazilië de spits van São Paulo links liggen. Hij riep Ricardo Oliveira als vervanger op. In gesprek met SportTV vertelde Dunga over de teleurstelling bij Pato. 

'De jongens met wie ik samenspeelde in de jeugd van Manchester United zijn veel volwassener dan jongens van een jaar of achttien in Nederland.'
• Via Ajax, Manchester United, Antwerp FC en FC Utrecht kwam Gyliano van Velzen dit seizoen terecht bij FC Volendam. In het vissersdorp presteert de 21-jarige rechtsbuiten prima, met één goal en vijf assists in acht wedstrijden. Hij plukt naar eigen zeggen nu de vruchten van zijn tijd in Engeland, waar hij in een team speelde met onder anderen Juventus-middenvelder Paul Pogba. (RTV Noord-Holland)

'Ik had twintig miljoen per jaar kunnen verdienen in China, maar wilde gewoon ontzettend graag terug naar Boca Juniors.'
• Tijdens zijn tijd in Italië verlangde Carlos Tévez naar eigen zeggen al enorm terug naar La Bombonera, het stadion van Boca Juniors. Voor die club kwam hij uit tot en met het seizoen 2004/05 en afgelopen zomer, precies tien jaar later, keerde hij er terug. (La Cornisa)

Frank Rijkaard viert woensdag zijn 53ste verjaardag. Als speler maakte hij furore bij onder meer Ajax en AC Milan en als trainer boekte hij zijn grootste successen met Barcelona. Van harte gefeliciteerd, Frank!

'Tien minuten voor het laatste fluitsignaal kwam Jan van Halst huilend naar me toe, omdat hij kampioen werd. Het was zijn eerste en laatste keer. Zijn tranen deden mij iets, want hij werd onder Co Adriaanse in kleedkamer 2 gezet, maar speelde alle wedstrijden nadat Ronald Koeman het had overgenomen.'
André Bergdølmo is donderdag eregast van Ajax tijdens de Europa League-wedstrijd van de Amsterdammers tegen Molde FK. De Noorse voormalige verdediger speelde tussen 2000 en 2003 in De Arena en won in 2002 zowel de landstitel als de beker. In gesprek met De Telegraaf haalt hij een mooie herinnering op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.