Pep wil meer van Lewandowski, trainer Sneijder

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pep wil meer van Lewandowski, trainer Sneijder

'Ik ben blij met Robert Lewandowski. Met zijn passing en zijn goals. Maar ik wil meer, meer, meer.'
De meeste trainers zouden dolblij zijn met een spits die vijf keer scoort in negen minuten, maar Pep Guardiola is veeleisend. Hij wil bij Bayern München altijd nóg grote prestaties van zijn ploeg.

'Ik zal herhalen wat ik voorheen al heb gezegd: ik wil hier een held worden. Na mijn loopbaan zou ik het ook mooi vinden om hier als trainer aan de slag te gaan.'
Wesley Sneijder als trainer. Het lijkt nu nog ver weg, maar gezien zijn interview met het Turkse Hürriyet moeten we maar vast aan dat idee gaan wennen.

• Voetbalhumor of het gedrag van een vervelend mannetje? Oordeelt u zelf. Volgens de BBC heeft Liverpool de verhuurde keeper Lawrence Vigouroux (foto onder) terug. Hij speelde tijdelijk bij Swindon Town, maar daar kreeg hij een boete na een 'interne strubbeling'. Volgens de Daily Mail kreeg hij een boete van vijftig pond, maar was hij het daar niet mee eens. Hij besloot daarop het bedrag van omgerekend zo'n 67 euro in centen te komen betalen... En dat schoot ze bij Swindon in het verkeerde keelgat.

'Ik zei tegen de beveiliger beneden: Je werkt nu bij een club die bovenaan staat. Hij is trots en ik ben trots.'
• Manchester United veroverde afgelopen weekend de koppositie in de Premier League door met 3-0 van Sunderland te winnen. Trainer Louis van Gaal (op de foto met Sunderland-assistent Zeljko Petrovic) was daarmee uiteraard in zijn nopjes en dat mocht de hele club weten, vertelde hij aan diverse Engelse media.

'Ik had met mijn broer afgesproken dat ik een rondje zou geven als ik zou scoren.'
Jari Oosterwijk (20) beleefde zondag een mooi basisdebuut voor FC Twente. De aanvaller was met een doelpunt belangrijk tijdens de eerste competitiezege van het seizoen (2-1 tegen Roda JC Kerkrade). De treffer kost hem echter wel een aantal centen in de kantine van de voetbalvereniging in zijn woonplaats Lettele.

'We moeten niet over het kampioenschap praten.'
• Juventus draait dit seizoen niet goed. De regerend landskampioen staat vijftiende in de Serie A met slechts vijf punten. Doelman en aanvoerder Gianluigi Buffon riep in gesprek met FIFA.com daarom op om niet over een eventueel landskampioenschap te praten. Opvallend, aangezien zijn trainer Massimiliano Allegri zaterdag nog aangaf het geloof in de titel te blijven houden.   

'Ik geloof er niet zo veel van dat Fischer niet wist dat Ajax tegen ons had geloot.'
• Viktor Fischer liet vrijdag in gesprek met AT5 weten dat hij er niet van op de hoogte was dat zijn club een dag eerder aan Feyenoord was gekoppeld tijdens de loting voor de derde ronde van het toernooi om de KNVB-beker. Feyenoord-spits Michiel Kramer gelooft er echter niets van dat de Deen niet wist dat de Klassieker uit de koker was komen rollen. 'Dat zou wel vreemd zijn, toch?', vroeg hij zichzelf hardop af in gesprek met het AD.

'Mijn ploeggenoten zeggen wel vaker dat ik in een grot leef.'
Viktor Fischer zelf reageerde op zijn beurt ook op de uitspraak de hij vrijdag deed. Hij gaf aan dat hij oprecht niets van de loting af wist. 'Maar ik was gewoon alleen maar met de wedstrijd van zaterdag tegen FC Groningen bezig', lachte hij.

José Mourinho heeft het met Chelsea geregeld moeilijk met Newcastle United. De Portugese manager van Chelsea zag het onderlinge duel zaterdag in 2-2 eindigen en deelde na afloop een klein sneertje uit aan de thuisploeg. Volgens de Portugees kwam het er immers op neer dat Newcastle lang niet altijd zo goed voor de dag kwam. Die pech heeft hij weer...

'Toen ik jong was, waren er nog spelers als Jaap Stam en Edgar Davids om de talenten op te vangen. Dat zie je nu steeds minder.'
• Ex-Ajacied Hedwiges Maduro (30) ging in gesprek met De Telegraaf in op de steeds lagere gemiddelde leeftijd bij de Eredivisie-clubs. De middenvelder van FC Groningen denkt dat het niveau van ploegen nu lager is, omdat jonge voetballers niet meer worden opgevangen door ervaren krachten.

'Onze concurrenten moeten uitkijken, want Sánchez is weer op zijn oude niveau aan het raken.'
• Alexis Sánchez was dit weekend de grote man bij Arsenal door drie treffers voor zijn rekening te nemen in het met 5-2 gewonnen duel met Leicester City. Daarmee werd de Chileen de eerste die in drie grote competities een hattrick op zijn naam heeft staan. Behalve voor Arsenal schoot hij namelijk ook namens Udinese in de Serie A drie keer raak in één wedstrijd en liet hij al eens drie treffers in één optreden namens Barcelona aantekenen. Na het kunststukje van afgelopen weekend waarschuwde zijn trainer Arsène Wenger daarom vast de concurrenten van Arsenal in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.