Oproep voor Boy de Jong, Balotelli lacht om Rodgers-grap

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Oproep voor Boy de Jong, Balotelli lacht om Rodgers-grap

• Bij het KNVB-bekerduel tussen Feyenoord en PEC Zwolle zit Traint Sainsbury op de bank als reservedoelman. De Australische verdediger heeft de handschoenen opgepakt, omdat Kevin Begois in de warming-up geblesseerd is geraakt en debutant Mickey van der Hart daardoor diens plek onder de lat moest innemen. De Zwollenaren probeerden in allerijl derde doelman Boy de Jong (foto boven) nog naar Rotterdam te vragen, maar die bleek onbereikbaar. Daarom deed FOX Sports-presentator Jan Joost van Gangelen een oproep.

• Het huwelijk tussen Liverpool en Mario Balotelli werd geen succes. En de chemie tussen Liverpool en manager Brandon Rodgers lijkt ook uitgewerkt. Eerstgenoemde heeft de Engelse topclub inmiddels verlaten, maar de coach uit Wales zit nog altijd waar hij zat. Dit tot ongenoegen van de Liverpool-fans, die hem op de sociale media dan ook regelmatig belachelijk maken. En Balotelli kan daar de humor wel van inzien. De volgende post likete hij namelijk op Instagram.

#rodgersout

Een foto die door khizar7lfc is geplaatst op

• Sommige voetballers hebben weleens last van zenuwen. En in heel bijzondere gevallen plast een speler daardoor in zijn broek. Of dat ook het geval was bij Douglas dos Santos van Grêmio, voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen Fluminense, is niet bekend. Feit is wel dat het heilige veld van het Maracanã het moest ontgelden.

'De huidige prestaties van Rooney doen me denken aan die van Van Persie vorig seizoen. Rooney glijdt nu net zo af als Van Persie.'
• Wayne Rooney heeft volgens Martin Keown, ex-verdediger van onder meer Arsenal, zijn beste tijd gehad. De spits van Manchester United brengt volgens hem niet meer wat er bij een topclub verwacht wordt. Hetzelfde gold volgens Keown vorig seizoen voor de inmiddels naar Fenerbahçe vertrokken Robin van Persie. (Daily Mail)

• Donovan Slijngard ging woensdagavond met Zalgiris, de koploper in Litouwen, op eigen veld onderuit tegen nummer twee Trakai (1-2). Maar het doelpunt van de thuisploeg, gemaakt door Andro Svrljuga, mocht er zeker zijn!

• Het kan verkeren in de voetballerij. Zo zat Frosinone-verdediger Leonardo Blanchard tijdens de Champions League-finale tussen Barcelona en Juventus nog op de tribune als supporter van De Oude Dame, maar zorgde hij woensdag diep in de extra speeltijd voor de gelijkmaker tijdens het bezoek aan Juve (1-1). Daarmee vergrootte hij dus de zorgen voor de club die hij een warm hart toedraagt.

• Met de jongens van FC Augsburg kun je lachen. Althans, er werd woensdagavond op een luchtige manier omgesprongen met de 4-0 achterstand die na 21 minuten op het scorebord stond in het uitduel met Borussia Mönchengladbach. In de rust twitterde de Duitse club van aanvoerder Paul Verhaegh dat ze wel wat steun kon gebruiken van Robert Lewandowski, die dinsdag namens Bayern München liefst vijf keer in negen minuten scoorde. Even leek Verhaegh met twee rake penalty's ook op weg naar een ietwat vergelijkbare hoofdrol, maar verder dan 4-2 kwam Augsburg niet.

'Vergelding is dus blijkbaar toegestaan.'
• Verrassend is het allerminst, maar José Mourinho is het niet eens met de Engelse arbitragecommissie, die Chelsea-spits Diego Costa voor drie duels schorste vanwege zijn wangedrag in de derby van afgelopen zaterdag tegen Arsenal. Hoewel Mourinho aanvankelijk liet weten niet te willen reageren, volgde er bij Sky Sports toch een verkapt sneertje. Arsenal-verdediger Gabriel Paulista werd immers wél vrijgesproken, voor een licht natrappende beweging aan het adres van Costa. In tegenstelling tot de Spanjaard kreeg Gabriel de rode kaart.

• Mourinho is dus bezig met rode kaarten en schorsingen, Manchester United-middenvelder Marouane Fellaini is druk met andere dingen. Hij gaat in gesprek metBleacher Report in op… zijn haar. 'Mijn kapsel was mijn idee. Dus niet afgekeken van Rudi Völler of Carlos Valderrama. Het blijft voorlopig zo, mijn kapsel.' Waarvan akte.

• Een sigarenzaak hoeft er voor de 22-jarige Vitesse-doelman Wouter Dronkers niet aan te pas te komen na zijn loopbaan. Hulde!

• Maria Pinches is in Nederland. Bij menig voetbalfan kan dan een belletje gaan rinkelen. Zij is immers het Mexicaanse meisje dat een hit op YouTube scoorde door de WK-uitschakeling van Mexico door Oranje te begeleiden met een liedje. Daarin veegde ze de vloer aan met Nederland en Arjen Robben, die met een schwalbe de beslissende en door Klaas-Jan Huntelaar benutte penalty zou hebben afgedwongen. Dat Pinches in Nederland is, is te danken aan PSV-middenvelder Andrés Guardado. Hij spoorde het meisje op en leidde haar rond in ons land. Inmiddels zingt ze dus een toontje lager.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.