Robben enige topper in FIFA 16, 'The lion in his underwear'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Robben enige topper in FIFA 16, 'The lion in his underwear'

'Ik wil graag weer een seizoen succesvol vervolmaken, van het begin tot het einde. Ik heb veel aanbiedingen gehad om terug te keren naar de Premier League, maar ik heb besloten te blijven.'
David Moyes ging afgelopen winter aan de slag als hoofdcoach van Real Sociedad, na zijn mislukt avontuur als manager van Manchester United. De Schot eindigde op een twaalfde plaats en kreeg naar eigen zeggen vele vragen om terug te keren naar Engeland. Die legde hij echter stuk voor stuk naast zich neer. 'Ik geloof in dit project en de spelers, die ik nu al veel beter ken dan toen ik hier arriveerde.' (El Diario Vasco)

• Niet alleen op het echte grasveld is de Nederlandse macht tanende, ook in de digitale wereld tellen we inmiddels niet meer mee. Dat valt te concluderen uit de topvijftig van hoogst gekwalificeerde spelers in de videogame FIFA 16. EA Sports, de ontwikkelaar van het spel dat te verkrijgen is bij een abonnement op Voetbal International, publiceerde een lijst, waarop alleen de naam van Arjen Robben op prijkt als Nederlandse trots. Robin van Persie behoorde in de vorige editie van de game nog wel tot de vijftig beste spelers, maar is nu buiten die lijst gekukeld.

• Ook de UEFA maakte naar aanleiding van de fikse nederlaag van Oranje bij Turkije een rondje langs de Nederlandse media en deelde de krantenkoppen van De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. De vertaling van 'De leeuw staat in zijn hemd' is nogal erg letterlijk genomen, maar daarom niet minder treffend.

Borussia Mönchengladbach is een actie gestart om de vele vluchtelingen die in Duitsland neer zullen strijken een hart onder de riem te steken. De club zal voor elk verkocht kaartje voor het Champions League-duel met Manchester City (30 september) één euro doneren ten bate van de vluchtelingen. De Duitsers volgen daarmee het voorbeeld van FC Porto, dat alle 32 deelnemers aan het miljoenenbal in een open brief opriep om iets voor het goede doel te initiëren. Het stadion is uitverkocht voor het treffen met de Engelse grootmacht, dus Borussia verwacht 46 duizend euro te kunnen doneren.

• Manchester United legde een recordbedrag neer voor de komst van tiener Anthony Martial. Voor velen was de aanvaller van AS Monaco nog een relatieve onbekende, maar de twintigvoudig Frans international Louis Saha (ex-United) dicht de jongeling een mooie toekomst toe. 'In Frankrijk noemen we hem de nieuwe Thierry Henry.'

• Tatoeages lijken meer regel dan uitzondering in de voetbalwereld. Maar niet iedereen is daarmee even gelukkig. Zo moeten Ashkan Dejagah en Sardar Asmun zelfs vrezen voor een schorsing als international. De ethische commissie van Iraanse bond ziet tatoeages namelijk als uitingen van 'de westerse culturele invasie', en dus als een gevaar voor de islamitische waarden. Een straf is daarom op zijn plaats, zo wordt geoordeeld. Bondscoach Carlos Queiroz wacht af of hij dinsdag een beroep mag doen op Dejagah.

Gareth Bale en Wales beleefden zondag tegen Israël (0-0) een mindere avond. De zekerheid over de eerste EK-deelname ooit bleef (nog) uit. Maar dat de ster van Real Madrid zich niet positief kon onderscheiden, was te verklaren. In Cardiff speelde Tal Ben Haim een duistere rol...

• In Maleisië is flinke onrust ontstaan en dreigen de nationale autoriteiten in te grijpen. De recordnederlaag (10-0 tegen Verenigde Arabische Emiraten) is een politieke kwestie geworden. Minister van sport Khairy Jamaluiddin eist een verklaring van de bond. 'En als de bond met oude excuses komt, dan kan ik niet anders dan mijn macht gebruiken.'

De inderhaast doorgevoerde wisseling van de wacht – Kim Swee Ong is in de plaats gekomen van Dollah Salleh – moet dinsdag tegen het Saudi-Arabië van Bert van Marwijk de eerste vruchten afwerpen. En anders wacht de grootste ingreep. 'Ik kan ook de bond opheffen', waarschuwde de minister. Dat zal weer gevolgen hebben, want de FIFA houdt op haar beurt niet van een inmenging van de landelijke autoriteiten.

'Ik zou op dit moment niet graag een diepe spits zijn bij de Rode Duivels.' 
• Oud-international Wesley Sonck neemt het na de benauwde zege van België op Cyprus op voor de spitsen Christian Benteke en Divock Origi, die elkaar zondag aflosten. Ze worden volgens de oud-Ajacied te weinig in stelling gebracht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.