Ter Stegen maakt redding van het jaar, mooiste goal Messi

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ter Stegen maakt redding van het jaar, mooiste goal Messi

• De UEFA heeft Marc-André ter Stegen beloond voor zijn spectaculaire reflex in de halve finale van de Champions League tegen Bayern München. De Duitse Barcelona-keeper keerde een schot van Robert Lewandowski eerst half en moest vervolgens tot het uiterste gaan om de bal voor de doellijn weg te werken. Deze reflex is nu verkozen tot 'Save of the Season'.

• Het doelpunt van het Champions League-seizoen 2014/15 kon er natuurlijk maar één zijn: de heerlijke goal van Lionel Messi in de heenwedstrijd tegen Bayern München. Geniet hieronder nogmaals.

• Sinds 2010 speelt Yaya Touré voor Manchester City, maar de Ivoriaanse middenvelder is blijkbaar niet erg onder de indruk van zijn ploeggenoten. Toen de Daily Mail hem namelijk vroeg een droomteam bestaande uit vijf (voormalige) medespelers te selecteren, koos hij geen enkele voetballer van City. Jean-Jacques Tizie, Carles Puyol, Rafael Márquez, Samuel Eto’o en Lionel Messi werden wél uitverkozen.

• Javier Hernández kreeg bij een 4-0 voorsprong de kans om namens Manchester United een penalty te benutten tegen Club Brugge. De Mexicaanse spits gleed echter uit, waardoor zijn poging naast het doel van keeper Sinan Bolat verdween. Dat leidde tot een hilarische blikwisseling tussen United-manager Louis van Gaal en zijn assistent Ryan Giggs.

'België heeft de kans gehad om mij als bondscoach te hebben, maar die hebben ze laten liggen. Als ik klaar ben bij Manchester United, dan stop ik en ga ik op vakantie met mijn vrouw.'
Bij het Belgische Sporza liet Louis van Gaal zich ook nog even gelden. Van Gaal voerde in 2009 gesprekken met de Belgische voetbalbond, KBVB, over een mogelijk bondscoachschap. Dat wilde hij combineren met zijn trainersfunctie bij AZ, maar het kwam niet tot een akkoord. De KBVB koos uiteindelijk voor Dick Advocaat.

• Nog één moment uit het duel tussen Club Brugge en Manchester United dat we jullie niet kunnen onthouden. Na een half uur werd het duel in de play-offs van de Champions League namelijk verstoord door een supporter die het veld opliep. Een steward wilde snel ingrijpen, maar hij gleed op kolderieke wijze uit.

Een kolfje naar de hand van de supporters van Manchester United. Zij speelden namelijk in op het incident door 'Are you Gerrard in disguise?' te zingen. De United-fans verwezen daarmee naar een uitglijder van Steven Gerrard in een cruciaal duel met Chelsea twee seizoenen geleden. De Liverpool-icoon leidde daarmee de nederlaag van zijn eigen ploeg in, tot hilariteit van rivaal United.

En een val...#manclu

Een video die is geplaatst door wielerman (@wielerman) op

'Ik heb de hele zomer dertig kilometer per dag gefietst en zeker drie keer per week hardgelopen.'
Jeroen Verhoeven, die op amateurbasis terugkeert bij FC Volendam, staat niet bekend om zijn sportieve postuur. De 35-jarige doelman neemt de zorgen over zijn fitheid weg door te stellen dat hij keihard getraind heeft om fit te blijven in de maanden dat hij zonder club zat. (De Telegraaf)

Supporters van Heracles Almelo hebben het met een ludieke actie opgenomen voor Alfred Schreuder. De FC Twente-trainer ligt onder vuur in Enschede vanwege teleurstellende prestaties. Heracles-fans staken hem een hart onder de riem door hem een taart cadeau te doen. 'Wij wilden Alfred laten weten dat niet iedereen hem zat is en uitkotst, maar dat men in Almelo uiterst tevreden is over het functioneren van de beste man', aldus een van de supporters tegenover Tubantia.

• Bayern München heeft Alek Skarlatos bedankt voor zijn heldendaad in de Thalys door hem uit te nodigen voor een dagje aan de Säbener Strasse. De Amerikaan overmeesterde vorige week samen met twee andere moedige treinreizigers een terrorist in de trein van Amsterdam naar Parijs. Op de persconferentie die volgde, had Skarlatos een Bayern-shirt aan.

Meer dan voldoende reden voor de Duitse kampioen om hem uit te nodigen op het trainingscomplex, waar hij onder meer op de foto ging met Thomas Müller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.