Balotelli-imitatie Memphis, wisselend succes #BeatTheBin

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Balotelli-imitatie Memphis, wisselend succes #BeatTheBin

Jan Vertonghen reisde af naar het Tottenham Cruyff Court in Amsterdam, waar hij Soufiane Touzani ontmoette. De Belg pingelde wat met de balkunstenaar en de twee spraken onder meer over de laatste keer dat de verdediger van Tottenham Hotspur een panna kreeg. Een van zijn beste vrienden en ploeggenoot Moussa Dembélé was de dader, vertrouwde Vertonghen zijn gesprekspartner toe. 'Gelukkig waren er niet veel toeschouwers.'

• BT Sport heeft een aardige challenge opgezet: #BeatTheBin. De groep sportzenders ging met een vuilnisbak onder de arm langs bij topvoetballers als Didier Drogba, David Luiz, Philipp Lahm en Gareth Bale. Met wisselend succes.

Roberto Soldado is lekker begonnen in het shirt van Villarreal. De Spaanse spits stond de laatste twee jaar onder contract bij Tottenham Hotspur, maar vertrok uiteindelijk met – zo lijkt het – een ietwat vertroebelde blik naar zijn nieuwe werkgever. Niet alleen omdat hij in Engeland in 24 competitiewedstrijden slechts één keer scoorde, maar vooral omdat hij bij zijn presentatie de bal niet in de armen van een Villarreal-fan wist te krijgen.

• Liefst 27 jaar geleden lieten Ruud Gullit, Marco van Basten en Frank Rijkaard zich vastleggen in het tricot van AC Milan. Op een evenement van De Hand Van God, een specialist in gesigneerde sportmemorabilia, deed het drietal dat nog eens dunnetjes over. Dit keer zonder kroon.

• De website Kickrs.net wil crowdfunding vanaf woensdag op grote schaal in het profvoetbal introduceren en heeft een partner gevonden in België. Sint-Truiden sluit zich aan bij het initiatief om 'van fans over heel de wereld superscouts te maken'. Het idee is om supporters twintig euro te laten investeren in een voetballer. 'De investeerders' krijgen een bepaalde winst uitbetaald als hun speler een doelstelling bereikt, zoals het tekenen van een profcontract. Sint-Truiden is zelf vol verwachting: 'Dit is geen luchtbel.' (Het Nieuwsblad)  

• Een hesje aandoen is geen hogere wiskunde, zou je zeggen. Mario Balotelli leerde ons ooit al in zijn jaren bij Manchester City dat het toch niet zo simpel is als het lijkt. Bij de rode club uit Manchester gaat het qua aantrekken van trainingskledij ook niet van een leien dakje, blijkt uit beelden van onze eigen Memphis Depay.

• Nog meer Mario Balotelli: de aanvaller heeft zijn eigen schoen op de markt gebracht, waarin een wel heel bijzonder kenmerk van de Italiaanse international is verwerkt. Uiteraard refereert het plukje haar op de hak aan zijn haardracht.

Dirk Kuijt voetbalt dit seizoen weer bij Feyenoord. Niet alleen tot genoegen van Het Legioen. Kijk maar eens naar de reactie van zijn kinderen toen hij het nieuws vertelde. Het filmpje is hier te bekijken.

• De man naast Diego Maradona is voormalig scheidsrechter Ali Bin Nasser, die de legendarische kwartfinalewedstrijd floot op het WK 1986 tussen Argentinië en Engeland. Maradona scoorde in die partij met zijn hand, waarvoor hij nu, 29 jaar na dato, zijn excuses aanbood bij de leidsman.

'Ik voelde me wel aangesproken, omdat ik een Louis Vuitton-tasje heb. Maar in het veld ben ik geen mietje.'
• ADO-trainer Henk Fraser klaagde over 'divagedrag' bij zijn spelers, die volgens hem met 'Gucci en Dolce & Gabbana-tasjes, de kleurrijkste schoenen en de mooiste onderbroeken' lopen, maar bij tegenslag meteen beginnen te piepen. Danny Bakker dient hem op deze manier van repliek. (Omroep West)

• De legendarische Braziliaan Roberto Carlos is al een paar jaar gestopt met voetballen. Of toch niet? Bij deze goal van Thiago Carleto namens Botafogo tegen América Mineiro zou je bijna gaan twijfelen.

• Voor de website Squawka mocht Jaap Stam een selectie samenstellen van de beste ploeggenoten die hij ooit had. Het werd een indrukwekkend team. Ter verduidelijking, in de spits staat de Braziliaanse Ronaldo.
De opstelling: Edwin van der Sar; Cafú, Jaap Stam, Alessandro Nesta, Paolo Maldini; Clarence Seedorf, Roy Keane, Paul Scholes; Dennis Bergkamp, Ronaldo, Ryan Giggs.

• Vandaag precies twintig jaar geleden nam Marco van Basten afscheid van AC Milan. En dat ging gepaard met een hoop emotie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.