Niet dollen met Zlatan, Pirlo schittert in de VS

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Niet dollen met Zlatan, Pirlo schittert in de VS

Gregory van der Wiel schreef een inspirerend verhaal  over zijn voetballoopbaan en had een oprecht advies voor de lezers. 'Plas niet in het waterflesje van je teamgenoot. Dat is zwak. Het is leuker om gênante foto's van je teamgenoten te vinden en ze op hun kluisje te plakken, zoals we dat bij Paris Saint-Germain doen. Behalve bij Zlatan. Er zijn geen beschamende foto's van Zlatan te vinden.'

Andrea Pirlo vindt altijd een oplossing. Hier bedient hij David Villa op magistrale wijze. De Spanjaard maakt zo tien minuten voor tijd de 2-1 namens New York City FC in de gewonnen wedstrijd tegen DC United (3-1). Bekijk de actie hier.

• Bij De Graafschap zijn alle supporters welkom, zelfs de grootste zeikerds. In letterlijke zin dan vooral, meldt de club. Want in Stadion De Vijverberg zijn de sanitaire voorzieningen grondig vernieuwd.

• PSV is trots op zijn helden, zo heeft Gold Cup-winnaar Andrés Guardado een plekje gekregen op de 'Wall of Fame' van de Eindhovenaren.

• De 31-jarige John Heitinga keerde deze zomer terug naar Ajax, maar er liep al een tijdje een naamgenoot van de 87-voudige international rond in Amsterdam en omgeving. De tweejarige Johnny Heitinga Goossens trok met zijn vader naar De Toekomst om zijn oudere naamgenoot persoonlijk te ontmoeten. 'Ik ben altijd ongelooflijk gecharmeerd geweest van Heitinga', aldus de niet zo verrassende verklaring van vader Jeroen voor de opvallende naam. (De Telegraaf)  

Xherdan Shaqiri toont zich direct na zijn entree op Engelse bodem uiterst scherp. De kersverse Stoke City-aanvaller reageert geprikkeld op kritiek van Stefan Effenberg. De Bayern München-middenvelder van weleer verklaarde dat de Zwitserse ex-Bayern-speler naar de Premier League vertrekt voor het geld.

• Zo vader, zo zoon. Roda JC-middenvelder Nathan Rutjes staat bekend om zijn opvallende haardracht en ook de jongste generatie Rutjes beschikt over een soortgelijke mat. De familie Rutjes is in ieder geval makkelijk herkenbaar.

• Ook het zoontje van Gerard Piqué volgt het voorbeeld van zijn vader. De Barcelona-verdediger sleept de ene na de andere prijs in de wacht en dat kan zoonlief ook.

• Het is voor iedere voetballiefhebber in de eerste weken van het seizoen toch weer wennen. Spelers komen en gaan en dat vergt de nodige betrokkenheid van de volgers. De momenteel clubloze manager Neil Warnock lijkt nog niet volledig warmgedraaid voor het seizoen. Het ligt namelijk niet in de lijn der verwachting dat Christian Benteke voor Aston Villa in actie komt tegen Manchester United.

• De Nederlandse velden worden tegenwoordig overspoeld door spelers die niet juichen na een goal tegen hun voormalige werkgever. Lesly de Sa vormt een prettige uitzondering. 'Ik zal gewoon juichen. Als je scoort, mag je blij zijn. Maar ik zal niet uitdagend juichen, hoor', aldus de aan Willem II verhuurde Ajacied in gesprek met Omroep Brabant. Willem II neemt het zaterdag in de Arena op tegen Ajax.

• Het is niet altijd uitgestorven op straat als er een wedstrijd van uit de Derde Bundesliga op het programma staat, maar dat neemt niet weg dat het voetbal uit de derde competitie van Duitsland bij vlagen alleraardigst is. Carsten Kammlott scoorde op weergaloze wijze in de wedstrijd tussen Dyanmo Dresden en Rot Weiss Erfurt (3-1).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.