Ode aan Bergkamp, Vanden Borre veroorzaakt rel

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ode aan Bergkamp, Vanden Borre veroorzaakt rel

• Precies twintig jaar geleden debuteerde Dennis Bergkamp namens Arsenal tegen Middlesbrough. Op dat moment kon The Non-Flying Dutchman niet bevroeden dat hij elf jaar later met drie titels, vier FA Cups en een fraaie verzameling schitterende doelpunten en assists zou afzwaaien. Niet voor niets staat er voor het huidige stadion een standbeeld van de huidige assistent van Ajax-trainer Frank de Boer. Geniet u nog even mee!

'Louis van Gaal? Een uitstekende trainer.'
Edgar Davids gaat stage lopen bij het FC Twente van goede bekende Alfred Schreuder. 'Ik heb wel een bepaalde visie in mijn hoofd, maar ik moet me eerst maar eens ontwikkelen en bepaalde dingen zelf ervaren. Ik heb in ieder geval niet de pretentie dat voormalige topspelers per definitie ook meteen toptrainers zijn', zo is de uitleg van Davids, die juist blij is met de status van Twente, waar niet alles rozengeur en maneschijn is. Daar leert hij juist meer van, meent hij. (AD)

Go Ahead Eagles mag dan gedegradeerd zijn, de belangstelling is er niet minder om. Vorig seizoen werden er 6014 seizoenskaarten verkocht. Dit jaar staat de teller op 6073, meldt de club. Aan de fans zal het dus niet liggen...

'Het is een eer om vergeleken te worden met Van Persie.'
• Stoke City-aanwinst Joselu werd onlangs door kersvers ploeggenoot Charlie Adam vergeleken met Robin van Persie. Daar is de Spanjaard uiteraard blij mee. (Marca)

'We gaan ons eigen record van tien zeges op rij verbreken!'
• Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij AS Roma-coach Rudi Garcia. De Romeinen openen zaterdagavond op bezoek bij Hellas Verona de Serie A.

'Ik heb mij geïrriteerd aan Jeffrey Gouweleeuw.'
• AZ-coach John van den Brom vertelt aan de vooravond van het Europa League-duel met Astra Giurgiu dat hij niet blij is met de onvrede die verdediger Jeffrey Gouweleeuw uitsprak over het veto van AZ. De Alkmaarders willen de aanvoerder niet naar Olympiakos Piraeus laten verkassen. (NOS)

'Hasi hangt graag de King uit en bij Anderlecht lopen allemaal janetten rond.'
• Tussen Anderlecht en Anthony Vanden Borre komt het niet meer goed. De Belgische verdediger werd teruggezet naar het tweede, maar deelde in Het Laatste Nieuws een sneer uit naar trainer Besnik Hasi en zijn ploeggenoten, aangezien janet in het Vlaams in een vrije vertaling 'verwijfd' betekent. De club heeft reeds laten weten stappen te overwegen.

• Joshua Kimmich en Sven Ulreich zullen het wat minder vreemd vinden, maar voor de Zuid-Amerikaanse aanwinsten Douglas Costa en Arturo Vidal zal dit clubtenue iets minder logisch overkomen. Zij kregen in ieder geval een lederhosen aangemeten tijdens dit inburgerinscursusje Bayern München.

• Dat Sunderland volgens gokbedrijf Dafabet de grootste degradatiekandidaat is in de Premier Leauge, is niets vreemds. Dat is het wel als we in ogenschouw nemen dat Dafabet de shirtsponsor is van de club van manager Dick Advocaat. Aan Advocaat dus de taak om zijn sponsor een goede dienst te bewijzen. En zichzelf natuurlijk!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.