Romero verbaasd over eigen basisplek, Mendes-derby in CL

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Romero verbaasd over eigen basisplek, Mendes-derby in CL

• Real Madrid heeft op een persconferentie zijn nieuwste aanwinst Mateo Kovacic gepresenteerd (foto). De 21-jarige Kroaat was niet geheel verrassend dolgelukkig. 'Real Madrid is de grootste club ter wereld. Ik hoop deze droom nog jarenlang te mogen beleven. Alle spelers van Real zijn fenomenaal, maar Cristiano Ronaldo is de allerbeste.'

'Bij Werder Bremen willen we net als bij AZ veel balbezit hebben, maar hier spelen ze met twee spitsen. Dat heeft mijn voorkeur, omdat ik dan een aanvaller naast me heb.'
Deze zomer stapte Aron Jóhannsson over van AZ naar Werder Bremen. De Amerikaan is gelukkig dat zijn nieuwe werkgever 4-4-2 speelt en hoopt vrijdag tegen Hertha BSC voor het eerst in de basis te starten: 'Ik ben er klaar voor.' (Kicker)

• Voor Ibrahim Afellay is de voetbalfilosofie van manager Mark Hughes doorslaggevend geweest bij zijn keuze voor Stoke City. 'Tien jaar geleden was iedere ingooi van Stoke een soort hoekschop. Ze gooiden de bal voor de pot en dan was het vechten. Nu hebben ze een nieuwe project en een nieuwe filosofie. Ze proberen hier nu aantrekkelijk voetbal te spelen.' (The Mirror)

‘Ik hoop dat David de Gea blijft. Hij is een geweldige ploeggenoot, een geweldige professional en een geweldig mens. Bovendien werkt hij keihard.’
Vanwege de aanhoudende transfergeruchten over een transfer van De Gea naar Real Madrid verdedigt Sergio Romero het doel van Manchester United. Veel waarde lijkt de Argentijn niet te hechten aan zijn basisplaats, want hij hoopt dat zijn grootste concurrenten in Manchester blijven. ‘Of ik verbaasd ben dat ik keep en niet De Gea of Víctor Valdés? Natuurlijk, want zij zijn twee fantastische doelmannen. Valdés heeft alles gewonnen wat er te winnen valt, terwijl De Gea een grote carrière voor zich heeft. Het is een eer om met hen te werken.’

• Vandaag werd bekend dat Karim Rekik bij Olympique Marseille een nieuwe trainer heeft gekregen met Míchel, maar Karim is niet de enige Rekik bij de Franse topclub. De dertienjarige Omar Rekik plaatste namelijk op Twitter een foto van zijn eerste training bij Marseille. Eerder volgde hij zijn broer al naar Manchester City en PSV.

'Siem de Jong wordt elke dag beter. In de voorbereiding heeft hij het fantastisch gedaan, maar toen kwam zijn nieuwe kwetsuur.'
• De periode van Siem de Jong bij Newcastle United is vooralsnog geen succesverhaal. Toch houdt manager Steve McClaren de hoop dat de 26-jarige Nederlander zijn waarde nog gaat bewijzen. 'Hij kan assists geven en scoren, twee grote wapens. Ik weet nog dat Newcastle hem vorig jaar aantrok en ik dacht: wat een goede aankoop.'

• Het duel tussen Valencia en AS Monaco (aftrap 20.45 uur) in de play-offs van de Champions League wordt vanavond ongetwijfeld met bijzonder veel aandacht gevolgd door zaakwaarnemer Jorge Mendes. Liefst zestien spelers die mogelijk in actie kunnen komen worden namelijk vertegenwoordigd door het makelaarsbureau Gestifute van Mendes. De kraker tussen Valencia en Monaco wordt dan ook betiteld als de Mendes-derby.

De spelers van Mendes:
Valencia: Rúben Vezo, Santi Mina, Rodrigo, João Cancelo, André Gomes, Danilo Barbosa, Enzo Pérez, Zakaria Bakkali.
AS Monaco: Fabinho, Wallace, Ricardo Carvalho, João Moutinho, Ivan Cavaleiro, Bernardo Silva, Hélder Costa, Elderson Echiejile.

• Tottenham Hotspur-smaakmaker Harry Kane was het voorbije seizoen met 21 goals een van de sensaties in de Premier League en de 22-jarige Engelsman blijft imponeren. De spits doet zijn bijnaam HurriKane eer aan met een krachtige trap waarmee hij van grote afstand de lat raakt.

• Newcastle United besloot onlangs doelpuntenmachine Alan Shearer te eren met een standbeeld, maar het valt te betwijfelen of het mooie gebaar het gewenste resultaat heeft opgeleverd. In Engeland doet het beeld van de spits van weleer namelijk denken aan de Zuid-Koreaanse popster Psy, bekend van het nummer Gangnam Style. Oordeel zelf.

• Het blijkt geen makkelijke opgave een waardig standbeeld te produceren. Zo oogt het eerbetoon aan Dennis Bergkamp bij het Emirates Stadium wat vreemd door een paal in het bovenbeen van de sierlijke aanvaller van weleer.

• Dat het ook anders kan bewijst het majestueuze beeld ter nagedachtenis aan Bobby Moore voor Wembley.

Bastian Schweinsteiger kreeg in de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge steun van broer Tobias, zelf voormalig speler van het tweede elftal van Bayern München. De oudere broer van de Manchester United-middenvelder zag  vanaf de tribune zijn familiegenoot direct na rust invallen en met 3-1 winnen van de Belgische opponent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.