Cristiano Ronaldo geprovoceerd, Messi schittert in reclame

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Cristiano Ronaldo geprovoceerd, Messi schittert in reclame

'Ik zag het al binnen vijf minuten, toen ik hem in Nîmes bij AJ Auxerre zag invallen. Eigenlijk al na één balcontact.'
• Didier Martel is scout van FC Utrecht en droeg Sébastien Haller aan bij de Domstedelingen. Dat de spits afgelopen transferperiode behouden bleef, deed Martel goed. 'Ik ben er blij mee dat Haller ook na het sluiten van de transfermarkt nog steeds voor FC Utrecht speelt.' (clubwebsite FC Utrecht)

• Voorafgaand aan het uitduel met Albanië in de EK-kwalificatie probeerden fans van de thuisploeg Cristiano Ronaldo (foto) te provoceren door de naam van zijn rivaal Lionel Messi te scanderen, maar de Portugees liet zich niet van zijn stuk brengen.

'Kort na mijn komst begreep ik al dat het geen goed idee zou zijn een rode auto te kopen.'
• Tottenham Hotspur nam afgelopen transferperiode Heung-Min Son over van Bayer Leverkusen en de 23-jarige Zuid-Koreaan kijkt uit naar zijn debuut. Later deze maand staat ook de Noord-Londense derby tegen Arsenal op het programma en de aanvaller is al goed op de hoogte van de rivaliteit tussen beide clubs. (The Daily Mirror)

• Onlangs werden in Autralië een nieuw spel geïntroduceerd: Leo Messi FootBubbles. De Argentijnse superster speelde uiteraard de hoofdrol in onderstaande reclame die daarbij hoort...

'Ik ben blij dat Juventus onderaan de ranglijst staat.'
• Met één punt uit twee wedstrijden is de oogst tot nu toe magertjes voor Napoli. Maar het kan altijd nog erger, weet ook Lorenzo Insigne. Zo staat concurrent Juventus op dit moment bij de onderste ploegen met nul punten uit de eerste twee duels. En de aanvaller van de Napolitanen vindt dat helemaal niet erg, liet hij in gesprek met Radio Kiss Kiss Napoli weten. Sterker nog: als fan van de club waarvoor hij zelf speelt, vindt hij het fantastisch dat de club uit Turijn zo laag staat. Al verwacht hij niet dat dit aan het einde van de competitie nog steeds het geval zal zijn.

Mario Götze kan goed voetballen, maar staat ook aardig zijn mannetje in de keuken. De Duitse aanvallende middenvelder is enorm populair en verwelkomde deze week zijn tien miljoenste volger op Facebook. Dit moest natuurlijk gevierd worden en daarom besloot de Bayern München-speler een cake te bakken. Dit tafereel legde hij vervolgens vast op video, zodat zijn tien miljoen volgers op hun beurt weer konden meegenieten.

• De Engelse voetbalbond FA staat op het punt en wel heel opvallende schorsing uit te delen. Sahr Kabba, speler van amateurclub Welling, wordt mogelijk uitgesloten van competitie voor enkele wedstrijden wegens een schwalbe die pas na de wedstrijd op camerabeelden aan het licht kwam. Richie Sutton, speler van Tranmere, kreeg na het incident rood omdat hij de speler getackeld zou hebben. Maar nu wordt Kabba dus waarschijnlijk geschorst in plaats van de onschuldige Sutton. De acteur heeft tot vrijdag de tijd gekregen van de FA om te reageren op de aantijgingen. Hoe lang hij moet brommen wanneer hij schuldig wordt bevonden, is niet bekend.  

'Van Marwijk is, op een straatmanier gezegd, een gruwelijke trainer.'
Ouasim Bouy is terug in de Eredivisie. De speler, die de jeugdopleiding van Ajax in 2012 verruilde voor een avontuur bij Juventus, komt dit seizoen op huurbasis uit voor PEC Zwolle. Het is niet de eerste keer dat Bouy wordt uitgeleend door zijn Italiaanse werkgever. Zo speelde hij in 2014 een half jaar bij Hamburger SV. Daar werkte hij samen met trainer Bert van Marwijk en op die samenwerking kijkt de 22-jarige middenvelder - hoewel het woord gruwelijk in eerste instantie iets anders doet vermoeden - met veel genoegen terug, laat hij in De Telegraaf weten.

• Aanstekers, telefoons, bekers bier: er wordt zo nu en dan van alles naar voetballers gegooid vanaf de tribunes. Meestal vliegen de projectielen langs de spelers, maar een enkeling heeft pech. Zo ook Kemy Agustien. De 29-jarige ex-speler van onder meer Willem II en AZ werd dinsdagnacht tijdens het WK-kwalificatieduel van Curaçao met El Salvador bekogeld met een zak vol vloeistof. Gesuggereerd wordt dat het zou gaan om urine, maar dat is moeilijk te zien op dit filmpje...

'Een Real Madrid zonder Cristiano Ronaldo is onmogelijk.'
Cristiano Ronaldo is natuurlijk de absolute vedette bij Real Madrid. De Portugees scoort aan de lopende band bij de Spaanse grootmacht en is enorm populair bij de aanhangers van de club. Alleen de shirts met zijn naam erop die verkocht worden, leveren de Madrilenen al een fortuin op. Maar er liggen kapers op de kust. Zo schijnt het dat Paris Saint-Germain hem deze zomer voor 150 miljoen euro wilde binnenhalen. Real Madrid-president Florentino Pérez heeft daarom een boodschap voor alle geïnteresseerde verenigingen: Cristiano Ronaldo is voor één miljard euro - je leest het goed - op te halen.

• De wereld staat in brand en dat is ook de voetbalwereld niet ontgaan. Met name de enorme vluchtelingenstroom vanuit landen als Irak en Syrië richting Europa leverde al acties op van enkele clubs. Zo riep FC Porto alle in Europa uitkomende clubteams op een euro per verkocht toegangsticket van Champions League- of Europa League-duels te doneren. En Real Madrid, Bayern München en Paris Saint-Germain zamelden samen al ongeveer een miljoen euro in. Arsenal gaat nu ook helpen. De club doneert per verkocht kaartje voor de wedstrijd tegen Stoke City van komend weekend één pond aan de slachtoffers van het geweld in Syrië. Mooi gebaar!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.