Cavani's benen in de knoop, Bosz gaat Bosz bellen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Cavani's benen in de knoop, Bosz gaat Bosz bellen

• Sommige voetballers hebben hun benen af en toe niet onder controle. Maar van Edison Cavani, een van de betere spitsen op aarde, mag je toch wel verwachten dat hem dit lukt. Niets is minder waar. Na een gemiste penalty van Zlatan Ibrahimovic in het duel met Guingamp (dinsdag, 3-0 winst) werkte de Uruguayaan zijn benen volledig in de knoop.

'Mocht Barendrecht winnen, zal ik geen lange neus trekken. Daarvoor mag ik de mensen bij Excelsior te graag.'
• Voor Adrie Poldervaart staat er met Barendrecht-Excelsior woensdag een pikante wedstrijd op het programma in het KNVB-bekertoernooi. Bij de amateurclub is hij werkzaam als hoofdtrainer, terwijl hij bij de Kralingers werkzaam is als fysiotherapeut. Als hij met Barendrecht verliest, verwacht hij dat hij donderdag wel wat opmerkingen naar zijn hoofd zal krijgen wanneer hij op zijn werk bij de Rotterdamse eredivisionist verschijnt. Zelf zal Poldervaart echter niemand jennen wanneer Barendrecht wint, vertelt hij op de clubsite van Excelsior. Die belofte staat dus.

'De winnaar gaat zeker bellen. Pa kan dus een telefoontje van me verwachten.'
• Over pikante bekerwedstrijden gesproken. Vanavond nemen vader Peter Bosz (trainer Vitesse) en zoon Gino Bosz (speler Heracles Almelo) het tegen elkaar op. Laatstgenoemde denkt al te weten wie de familietwist gaat winnen. En als dat gebeurt, kan zijn vader zeker een belletje verwachten. Ook die belofte staat. (AD)

• Bayern München-aanvaller Robert Lewandowski maakte dinsdag een fantastische avond mee tijdens het duel met VfL Wolfsburg. De Poolse spits kwam in de rust binnen de lijnen en produceerde tussen minuut 51 en 60 alle vijf de doelpunten. Dit vierde Lewandowski samen met zijn vriendin.

• Met zo'n prestatie is het logisch dat de vrouwen onder de indruk van je raken. Maar ook zijn collega's wist de Pool te imponeren. Zijn trainer Josep Guardiola zei bijvoorbeeld geen idee te hebben van wat er gebeurde. 'Ik kan het nog steeds niet beschrijven', aldus de Spanjaard. 'We leken wel amateurs', sprak Wolfsburg-verdediger Christian Träsch. Zijn ploeggenoot Daniel Caligiuri, die het enige doelpunt namens Die Wölfe maakte, voegde daaraan toe: 'Ik heb geen idee wat er die negen minuten gebeurde.' (UEFA)

• De Liverpool-fans nemen liever nog vandaag dan morgen afscheid van trainer Brendan Rodgers en zien dan in Jürgen Klopp de ideale opvolger. Om de clubleiding ervan te overtuigen dat de huidige trainer de laan uitgestuurd moet worden en de Duitser warm te maken voor een dienstverband in Engeland, worden de fans opgeroepen om zaterdag met de volgende outfit naar het stadion te komen voor het Premier League-duel met Aston Villa.

'Ik heb vorig jaar een wedstrijd gespeeld in Swaziland, op een kunstgrasveld. Dat is een ontwikkelingsland, maar het veld was beter dan dit.'
• FC Volendam blameerde zich dinsdagavond in het bekertoernooi tegen de amateurs van FC Lienden (1-0 verlies). Volgens Volendammer Kees Kwakman lag die nederlaag zeker niet alleen aan de Jupiler League-ploeg zelf. 'De bal kwam uit de speelgoedwinkel en door de lampen zag je de bal amper. Alles was hier klaargemaakt om ons te zien verliezen', aldus de middenvelder tegenover RTV Noord-Holland.

'Cristiano Ronaldo is van een ander niveau dan de rest. Hij is de enige die altijd zeker is van een basisplaats.'
• De belangrijkste pion van trainer Rafael Benítez bij Real Madrid is Cristiano Ronaldo. Vooral met zijn doelpunten is de Portugees van grote waarde voor de club uit de Spaanse hoofdstad. In gesprek met AS liet Benítez dan ook weten dat Ronaldo altijd zeker is van een plek in de basisopstelling.

'Ik juich het enorm toe dat Hakim bij ons gaat spelen. Zo'n speler kunnen wij heel goed gebruiken.'
• Hakim Ziyech maakte dinsdag bekend defenitief voor de nationale ploeg van Marokko te kiezen en zijn toekomstig ploeggenoot Karim El Ahmadi is daar enorm blij mee. De middenvelder van Feyenoord had tevens een tip voor de KNVB. De voetbalbond moet jonge Marokkaanse voetballers beter warm zien te maken om voor Oranje te kiezen. Anders zou het zomaar zo kunnen zijn dat Marokko er met de talenten vandoor gaat, aangezien de bond van het Noord-Afrikaanse land flink aan het scouten is in Nederland, België en Frankrijk. (TC Tubantia)

'Iedere trainer wil een team met elf spelers die hetzelfde karakter hebben als Janmaat.'
Steve McClaren is in zijn nopjes met Daryl Janmaat. De Nederlandse rechtsback is volgens de Engelse oefenmeester een van de weinige lichtpuntjes bij The Magpies op dit moment. Vooral de gedrevenheid van de voormalige speler van onder meer Feyenoord is volgens McClaren te prijzen. 'Hij was een van de eerste spelers die naar me toe kwam om te vertellen dat hij gewoon wil spelen in de League Cup', aldus de trainer in The Chronicle.

'De uitlatingen van Ferguson beschrijven mijn werk niet op een negatieve manier. Ik zie ze juist als bewijs dat ik het goed doe.'
• Sir Alex Ferguson liet dinsdag weten dat hij op zijn zachtst gezegd niet kapot is van zaakwaarnemer Mino Raiola. Vooral het feit dat de Nederlandse Italiaan Paul Pogba drie jaar geleden van Manchester United naar Juventus begeleidde, deed de voormalige coach van United slecht over Raiola denken. Hij had het gevoel dat die hele transfer alleen maar om geld draaide. De zaakwaarnemer countert in gesprek met Tuttosport. Hij geeft aan alles te doen in het belang van de spelers die hij begeleidt en dat er bovendien veel meer geld te verdienen viel bij een transfer naar een andere (top)club in Engeland.

'Als de FA Gabriel niet schorst, is het raar dat ze dit wel met Afellay deden.'
• Stoke City-manager Mark Hughes snapt niets van de beslissing van de Engelse voetbalbond FA om Gabriel niet te schorsen. De coach vergeleek de rode kaart met die van Ibrahim Afellay in de wedstrijd tegen West Bromwic Albion van 29 augustus (1-0 verlies). De Nederlander werd twee wedstrijden geschorst. (The Esentinel)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.