Stekelenburg: 'Uitblijven transfer is zware tegenvaller'

De laatste dag van de transfermarkt eindigde in een forse domper voor Maarten Stekelenburg. Een uur voor het sluiten van de transfermarkt in Italië stapte hij in het vliegtuig naar Londen, maar van een transfer naar Fulham kwam het nooit.

Stekelenburg: 'Uitblijven transfer is zware tegenvaller'

Aangezien Roma ondanks de aanwezigheid van Mauro Goicoechea, Bogdan Lobont en de jeugdige Tomas Svedkauskas geen afscheid wilde nemen van zijn reservekeeper, kreeg Stekelenburg bij zijn aankomst in Londen te horen dat hij zich vrijdag weer op de training dient te melden.

De deal met het Fulham van trainer Martin Jol, die bij Ajax ook al met Stekelenburg werkte, was zo goed als rond, maar Roma ging niet akkoord. In de zoektocht naar een vervanger kreeg het geen medewerking van Fiorentina dat een last-minute-vertrek van Emiliano Viviano naar Rome blokkeerde.

Tegenvaller'Dit voelt in meerdere opzichten als een zware tegenvaller', luidt de reactie van Stekelenburg op de website van Sport-Promotion. 'Ik had er echt zin in om bij Fulham aan de slag te gaan. Het is een prachtige club en de competitie mag er ook zijn, om een understatement te gebruiken. Ik had zeker weer gaan spelen, met alle positieve uitzichten tot gevolg. Ik baal er dus echt van dat het niet doorgaat. Het is een klap, waar ik even tijd voor nodig zal hebben om die te verwerken.'

'Ik kan eigenlijk niemand iets verwijten in deze zaak', vervolgt Stekelenburg. 'AS Roma heeft van begin af aan duidelijk gemaakt dat het mij alleen zou verkopen als er een adequate vervanger aangetrokken kon worden. De clubs waren het daarover eens met elkaar, mijn zaakwaarnemer Rob Jansen en ik waren op de hoogte. Wij waren er persoonlijk uit met Fulham, het wachten was dus puur op mijn vervanger in Rome. Tja, en als die dan niet binnengehaald kan worden... Dan moet je berusten in de realiteit.'

Voor Jansen is het uitblijven van een vertrek voor Stekelenburg de tweede deal in een week tijd die in het water valt. Eerder deze week blies Everton op het laatst de transfer van FC Twente-middenvelder Leroy Fer af, terwijl alle partijen al akkoord waren met de overgang van tien miljoen euro.

ErgernisOverigens is het nog maar de vraag of Stekelenburg het komende half jaar in Rome inderdaad moet doorbrengen op de bank. Deze week vond er een gesprek plaats tussen trainer Zdenek Zeman en de clubleiding om wat punten van ergernis, waaronder de reserverol van de Oranje-international, uit de wereld te helpen.

Zouden die spanningen niet zijn weggenomen, dan had dat tot het ontslag van Zeman kunnen leiden. De 65-jarige Tsjech bleef echter in het zadel, waardoor er mogelijk nog hoop op speelminuten is voor Stekelenburg. Blijft een basisplaats in Rome uit, dan behoort een transfer in de zomer naar Fulham tot de mogelijkheden, stelt Stekelenburg. 'Uitstel is ook in dit geen geval geen afstel.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen