Ontgoocheling en irritatie bij PSG: 'Voetbal is soms zo onrechtvaardig'

Reacties

Paris Saint-Germain-trainer Luis Enrique kan het bijna niet geloven dat hij met zijn ploeg de finale van de Champions League is misgelopen. De Fransen kregen tegen Borussia Dortmund legio kansen, maar tot scoren kwam PSG niet in Parc des Princes.

Ontgoocheling en irritatie bij PSG: 'Voetbal is soms zo onrechtvaardig'
© Pro Shots
PSG
PSG
0 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

PSG noteerde dertig doelpogingen tegen Dortmund en raakte daarbij vier keer het aluminium. De Franse topclub is daarmee de eerste ploeg sinds het seizoen 2003/04 die uit zo veel mogelijkheden niet het net wist te vinden in een duel in de knock-outfase van de Champions League. En niet eerder raakte een team vier keer de lat of paal in een duel in de eindfase van het miljardenbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Dortmund, mede dankzij een benutte kopbal van Mats Hummels, wel in de finale staat op Wembley en niet PSG, doet Luis Enrique pijn. 'Voetbal is soms zo onrechtvaardig. Dit is ongelooflijk', zei de coach van de Parijzenaars tegen TNT Sports.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We verdienden te winnen: in de twee wedstrijden tegen Dortmund hebben we in totaal zes keer de paal of lat geraakt... We hadden minimaal drie keer moeten scoren', aldus Luis Enrique, die zich na afloop nog wel van zijn sportieve kant liet zien. 'Ik wil Dortmund feliciteren, ze hebben gewoon een geweldig team. Van mij mogen ze de finale ook winnen.'

Luis Enrique werd ook gevraagd naar zijn eigen toekomst bij PSG, dat onlangs de Franse titel weer opeiste, en lijkt niet weg te willen gaan uit Parijs. 'We willen iets moois en positiefs neerzetten bij PSG en nu is het uiteraard een triest moment. Maar dat hoort ook bij sport. We gaan volgend jaar weer een nieuwe poging wagen om de Champions League te winnen.'

Irriratie bij Al-Khelaïfi
Ook PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi sprak bij Canal + zijn teleurstelling uit over de misgelopen finale.  'We hadden echt het idee dat we tot de finale konden reiken. We waren ook de betere ploeg. Ik ben trots op onze ploeg, een van de jongste in Europa. Dit is de derde keer in vijf jaar dat we tot de halve finale van de Champions League zijn gekomen. Dit was niet ons doel, maar soms krijg je niet wat je verdient', zei de Qatarees.

Al-Khelaïfi werd nog gevraagd naar de toekomst van Luis Enrique en was daar niet van gediend. 'Of Luis Enrique mag blijven? Wat voor vraag is dat? Begrijp jij iets van voetbal?', reageerde de voorzitter van PSG duidelijk geërgerd. Luis Enrique heeft in Parijs nog een contract tot medio 2025.

Na afloop raakte Luis Enrique flink geïrriteerd tijdens de persconferentie. 

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.