Stekelenburg niet in bekertreffen vanwege buikgriep

Maarten Stekelenburg moet de Coppa Italia-kwartfinale tegen Fiorentina aan zich voorbij laten gaan. De keeper van AS Roma heeft afgelopen last van buikgriep gekregen en is daardoor niet inzetbaar.

Stekelenburg niet in bekertreffen vanwege buikgriep

Stekelenburg werd door trainer Zdenek Zeman gepasseerd ten faveure van doelman Mauro Goicoechea. Op basis daarvan liet de Oranje-international weten duidelijkheid te willen: mocht hij voor het restant van de competitie tweede keus blijven, dan is een vertrek uit Rome onafwendbaar.

Voor de bekerwedstrijden wordt de voormalig Ajacied echter wel ingezet door Zeman. Door de ziekte van Stekelenburg neemt Goicoechea alsnog plaats onder de lat, waardoor derde doelman Bogdan Lobont opnieuw niet in actie komt.

Daarnaast kampt het elftal van Zeman met offensieve problemen. Routinier Francesco Totti is geblesseerd, terwijl Pablo Osvaldo en Erik Lamela geschorst zijn. Het trio was in competitieverband samen goed voor 26 doelpunten.

De kwartfinale in het bekertoernooi heeft plaats in Florence, de aftrap staat gepland om 21.00 uur. De winnaar komt in de halve eindstrijd uit tegen Internazionale.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's