Jansen vraagt in Rome om oplossing voor Stekelenburg

Zaakwaarnemer Rob Jansen heeft bij de leiding van AS Roma aangegeven 'niet onvoorbereid' te zijn op een vertrek van Maarten Stekelenburg. De clubbestuurders ontwijken het probleem echter, zo stelt Jansen tegenover Voetbal International. 'Iedereen begrijpt elkaar, maar niemand spreekt de problemen uit.'

Jansen vraagt in Rome om oplossing voor Stekelenburg

Jansen en Stekelenburg hadden dinsdag een onderhoud met het clubbestuur, waarin duidelijk is geworden dat er snel naar een oplossing moet worden gezocht voor de doelman. Moet de Oranje-international het seizoen daadwerkelijk als bankzitter afmaken, dan wil hij Rome nog deze maand verlaten.

'We hebben om de tafel gezeten en het gesprek verliep op fatsoenlijke en relaxte wijze', vervolgt Jansen. 'Er is veel besproken, ook met het oog het WK waar Maarten zwaar aan tilt. Want als hij bij AS Roma tweede keus blijft gaan we nú weg. Niet in de zomer', is Jansen stellig over de situatie van de Oranje-international in de Italiaanse hoofdstad.

'Daarnaast is hij een te dure speler om in Rome op de bank te zitten. Er moet nu een oplossing komen', besluit Jansen. Naar verluidt hebben Fulham en AC Milan wel interesse in Stekelenburg, die sinds de zomer van 2011 onder contract staat bij de Giallorossi. Door een scheenbeenblessure raakte hij zijn basisplaats echter kwijt aan nieuwkomer Mauro Goicoechea. (Joost Hofman)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's