Transferdagboek 31/01: Monreal, Reina & Stekelenburg

Met de start van een nieuwe kalenderjaar is ook de transfermarkt in de voetbalwereld weer open. Oftewel: vliegende directeuren, op transfers azende spelers en in de geldbuidel tastende clubs. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 31/01: Monreal, Reina & Stekelenburg

Met nog slechts enkele uren te gaan tot de transferdeadline is nog altijd niet duidelijk waar Maarten Stekelenburg het seizoen afmaakt. Zijn nabije toekomst is reden tot speculatie voor veel media. Betrouwbare Italiaanse media als La Gazzetta dello Sport melden dat AS Roma een transfer zou blokkeren, nu voor Italiaanse clubs de transfermarkt is gesloten.

Omdat Roma er niet in slaagde een vervanger aan te trekken, zou het Stekelenburg niet willen laten gaan. In Engeland blijft het gerucht echter rondzingen dat Stekelenburg in het vliegtuig naar Londen zit. En dus zou hij nog altijd naar het Fulham van trainer Martin Jol kunnen verkassen.

Later op de avond verscheen ook het gerucht dat Liverpool in de markt is voor de Oranje-international, die op Anfield Pepe Reina zou moeten vervangen. De Spaanse doelman zou naar Arsenal gaan.

De vraag is of die niet al te voor de hand liggende keepersswitch doorgang vindt. Wel lijkt het zeker dat The Gunners zich gaan versterken met Nacho Monreal. De Spaanse linksback zou voor circa tien miljoen euro overkomen van Málaga.

Elders in Londen zou Queens Park Rangers nog druk bezig zijn met het aantrekken van Peter Odemwingie. De Nigeriaanse spits van West Bromwich Albion hoopt te kunnen bijdragen aan de strijd tegen degradatie. Om West Brom te compenseren zou QPR bereid zijn Junior Hoilett naar The Hawthorns te laten gaan. WBA houdt Odemwingie echter liever in West Bromwich. Demy de Zeeuw speelde woensdagavond zijn eerste wedstrijd voor Anderlecht, maar deed dat samen met Lucas Biglia. De Zeeuw werd aanvankelijk gehaald om de Argentijn, die een tijd lang zonder iets te laten weten in zijn geboorteland verbleef, te vervangen.

Biglia besloot echter terug te keren naar Brussel en kon, alsof er nooit iets gebeurd was, de wedstrijd tegen RC Genk (1-0 winst) spelen. Dat betekent niet dat ook Biglia weer tevreden is. De middenvelder werkt achter de schermen hard aan een vertrek naar Internazionale. Wie overigens wél tevreden is met de huidige gang van zaken is John van den Brom.

De trainer wrijft in zijn handjes met die dubbelslag die hij (tot nu toe) heeft gemaakt. 'Ik hoop natuurlijk dat ik ze beiden kan behouden', vertelde Van den Brom nadat hij De Zeeuw op huurbasis van Spartak Moskou had binnengehaald.

De Milanezen stuurden voor het duel met Genk een delegatie om het spel van Biglia te bekijken. De Nerazzurri lijken een prima optie, maar het prijskaartje van de middenvelder vormt nog een obstakel. Acht miljoen euro moeten er op de Brusselse bankrekening gestort worden, anders blijft Biglia bij Anderlecht en mag Van den Brom zich, in tegenstelling tot zijn speler, gelukkig prijzen. De interesse in Biglia is er dus wel degelijk, maar hoe concreet de ploeg wordt is nog maar de vraag. Op de slotdag van deze transferperiode werd het middenveld immers al versterkt met Zdravko Kuzmanovic en Ezequiel Schelotto.

Everton blies woensdagavond tot grote teleurstelling van Leroy Fer de transfer af, maar gaat direct door in de zoektocht naar versterkingen. Gek genoeg kiezen The Toffees nu niet voor een versterking voor het middenveld, maar voor de aanval.

Álvaro Negredo (Sevilla) en Rubén Castro (Real Betis) hebben volgens Engelse media de beste papieren om na 31 januari te schitteren op Goodison Park. Castro heeft er dit seizoen al twaalf keer gescoord, terwijl Negredo de supporters al negen keer liet juichen door een doelpunt te maken.

Sevilla kwam dit seizoen 27 keer tot scoren, Real Betis 31 keer. De aanvallers zijn dus van groot belang voor het scorend vermogen.

Modibo Diakité mag hopen dat zijn transfer naar Liverpool doorgaat. De verdediger staat weliswaar in de belangstelling van veel clubs, maar heeft bij zijn huidige club Lazio weinig perspectief. Diakité liet in de zomer weten zijn contract niet te verlengen, wat een vaste plek op de bank als consequentie had.

Welgeteld één bekerwedstrijd kwam de Fransman in actie. Liverpool lijkt de slag te gaan winnen, omdat de 25-jarige verdediger heeft aangegeven geen nee te kunnen zeggen tegen 'zo’n fantastische club'.

Sporting Lissabon houdt nog stug vast aan de dertien miljoen voor Ricky van Wolfswinkel. Zaakwaarnemer Louis Laros liet in een eerder stadium al weten dat er verschillende clubs geïnteresseerd zijn, maar alle belangstellenden worden doorgespeeld naar de leiding van de Portugese club.

Norwich City is één van de gegadigden, maar wil vooralsnog niet de hoofdprijs op tafel leggen. Voor Sporting niet noodzakelijk, aangezien de Nederlander voor de broodnodige doelpunten zorgt. Zelf voelt Van Wolfswinkel zich ook op zijn gemak, waardoor er geen haast geboden is. Toch lijkt de club uit Lissabon te anticiperen op een mogelijk vertrek, aangezien het op de slotdag oude bekende Marius Niculae van FC Vaslui overnam. Hij speelde eerder tussen 2001 en 2004 in Lissabon.

Norwich wil zich wel nog graag versterken met een spits en laat daarbij met dezelfde frequentie als Queens Park Rangers-manager Harry Redknapp namen vallen. Als een speler beschikbaar, haalbaar of simpelweg interessant is, wordt de ploeg eraan gelinkt. Zie Van Wolfswinkel, maar ook Celtic-aanvaller Gary Hooper en FC Utrecht-spits Jacob Mulenga zouden binnenkort in het gele tenue te bewonderen kunnen zijn.

Harry Redknapp verricht uitstekend werk met QPR. Behalve een uitglijder in de FA Cup tegen Milton Keynes Dons (2-4), verloor het dit jaar nog geen enkel duel. Het probleem zit hem dan ook niet in de kwaliteit, maar in de kwantiteit van de spelers. Tegen Manchester City (0-0) had de manager dinsdagavond slechts zeventien spelers beschikbaar. Er kunnen dus nog zo'n acht spelers worden aangetrokken.

Waar de trainer woensdag nog de namen Niko Kranjcar en Scott Parker liet vallen, heeft hij zijn vizier nu gericht op drie andere spelers met wie hij eerder samenwerkte. Jermaine Jenas, David Bentley en Andros Townsend. De meest opmerkelijke naam bij dat trio is David Bentley.

Terwijl de speler in zijn jonge jaren nog de nieuwe David Beckham werd genoemd, moest hij vorig jaar noodgedwongen een transfer maken om zijn carrière te redden. FC Rostov nam de Engelsman over op huurbasis. Saillant detail aan die transfer was dat er destijds één man bevestigde dat Bentley op White Hart Lane niet meer nodig was: Harry Redknapp. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images.

Bekijk hier al onze video's