Zeman: 'Stekelenburg moet zélf meer betrokken zijn'

Zdenek Zeman (foto) is niet gediend van de kritiek van Maarten Stekelenburg aan zijn adres. Volgens de Nederlandse goalie gaf de trainer van AS Roma weinig duidelijkheid over zijn reserverol.

Zeman: 'Stekelenburg moet zélf meer betrokken zijn'

'De trainer heeft geen enkele keer met mij gesproken', vertelde Stekelenburg. 'Dus uitleg waarom ik niet meer eerste keeper ben, heb ik nooit gehad. Nee, ik ben nooit naar hem toe gegaan.' Ook begreep de Oranje-international niet waarom AS Roma Mauro Goicoechea contracteerde, momenteel eerste goalie.

Zeman reageert kort op het interview met de kritische noot van Stekelenburg. In de ogen van de trainer moet de doelman het verliezen van zijn basisplaats zichzelf verwijten. 'Ik vind dat het een ongelukkig interview was, waar hij op veel punten verkeerd zit. Maarten is nog steeds een speler van AS Roma. Vergeet niet dat hij na de wedstrijd tegen Parma voor een maand geblesseerd was.'

'Ik heb aan Stekelenburg gevraagd of hij zelf meer betrokken bij het team kan zijn, aangezien hij geïsoleerd leeft en alleen Engels spreekt. Weinig teamgenoten kunnen daardoor met hem communiceren.'

In de bekerwedstrijd tegen Internazionale (2-1 zege) stond de voormalig Ajacied wel onder de lat. Zondag spelen de Romeinen de uitwedstrijd tegen Bologna.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen