Transferdagboek 12/01: Sneijder, Stekelenburg en QPR

Met de start van een nieuwe kalenderjaar is ook de transfermarkt in de voetbalwereld weer open. Oftewel: vliegende directeuren, op transfers azende spelers en in de geldbuidel tastende clubs. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 12/01: Sneijder, Stekelenburg en QPR

We trappen af in Milaan, waar Wesley Sneijder (foto onder) in navolging van zijn zaakwaarnemer Søren Lerby te kennen gaf nog geen beslissing te hebben genomen over zijn toekomst. De kleine middenvelder is al een week groot nieuws in Turkije, waar hij gelinkt wordt aan Galatasaray. Ondanks alle commotie blijft de aanvoerder van Oranje rustig. 'Ik voel me prima', meldde hij aan Sky Italia. 'Ik moet een heel grote beslissing te nemen, dus ik denk niet dat ik die voor maandag al neem. Er zijn nog zeker twee weken te gaan voordat de transfermarkt sluit, dus er is nog tijd. Ik ben er ontspannen onder en overweeg mijn opties', besloot Sneijder zijn verhaal.

Ook Inter-voorzitter Massimo Moratti was niet te beroerd te reageren over een vertrek van de nummer tien van Internazionale. 'Hij gaat naar Turkije of hij gaat nergens heen', aldus de preses van Inter. 'Ik begin de zaak een beetje zat te worden en vraag me af wanneer het eindigt. We moeten goed begrijpen wat er nu gaat gebeuren. Hij heeft een alternatief, hier blijven.' Van Milaan naar Barcelona, waar de directie van FC Barcelona op zeer korte termijn de contracten van de keepers Víctor Valdés en Pinto wil verlengen, waarbij ook de naam van Maarten Stekelenburg is gevallen. Achter de schermen is de club uit Catalonië al drukdoende met een back-up plan, mochten de onderhandelingen met de doelmannen in Catalaanse dienst spaak lopen.

Volgens verschillende Spaanse kranten hebben de technische mensen van de Blaugranas een shortlist opgesteld met eventuele opvolgers van Valdés en/of Pinto. De beste papieren in deze zijn voor David de Gea, de huidige doelman van Manchester United. Daarnaast worden ook de namen van Manuel Neuer (Bayern München), Vicente Guaita (Valencia) en Maarten Stekelenburg (AS Roma) genoemd in Camp Nou.

Met name Stekelenburg zal de berichten van de Spaanse grootmacht op de voet volgen, aangezien hij in Rome op een zijspoor belandde. Het grootste voordeel dat de Oranje-international heeft op de andere doelmannen is zijn voetballende vermogen. Doelman Valdés heeft reeds een contractaanbieding ontvangen, die hem tot de zomer van 2018 in Barcelona moet houden.

Van het bruisende Barcelona stappen we over naar Italië, waar Fiorentina-coach Vincenzo Montella liet weten dat hij Frank Lampard graag naar Florence ziet komen. Volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport is de oefenmeester van Fiorentina, waar ook Mouinir El Hamdaoui onder contract staat, dusdanig onder de indruk van de middenvelder van Chelsea dat leeftijd in zijn geval geen rol zal spelen.

'Ik zou hem graag willen coachen', aldus Montella over Lampard (foto onder), die naar eigen zeggen ook gevolgd wordt door Los Angeles Galaxy, AS Monaco en Juventus. 'Het zou geweldig zijn voor ons. Toen ik in Londen was, zag ik hoe hij trainde. Hij is een geweldige professional en heeft fysiek gezien nergens last van.' We blijven in Londen. Queens Park Rangers is namelijk van plan om Peter Odemwingie over te nemen van West Bromwich Albion. De aanvaller van West Brom moet in Londen de ploeg van manager Harry Redknapp van doelpunten gaan voorzien in de strijd tegen degradatie. De voormalige manager van Tottenham Hotspur bevestigde onlangs zijn interesse in de Nigeriaanse aanvaller, die dit seizoen vier keer trefzeker was namens The Baggies.

De ambitieuze club uit Londen is dicht bij een akkoord met Stade Rennes over de transfer van Yann M'Vila. De hekkensluiter van de Premier League bood negen miljoen euro voor de 22-jarige middenvelder, die eerder ook al in verband werd gebracht met Arsenal en Tottenham Hotspur. Rennes verlangt echter tien miljoen euro.

Mochten beide teams een akkoord bereiken, dan ziet M'Vila een transfer naar QPR wel zitten. Maar dan wil hij wel een clausule in zijn contract laten opnemen dat hij de club uit Londen bij degradatie kan verlaten. Voor manager Harry Redknapp is dat geen probleem, aangezien hij denkt met de 22-voudige international van Frankrijk te kunnen ontkomen aan de onderste drie plaatsen.

Een andere speler die de Ligue 1 deze winter kan inruilen voor de Premier League is Moussa Sissoko. De eveneens 22-jarige middenvelder heeft een aflopend contract met Toulouse en Franse media weten dat Sissoko al een akkoord heeft bereikt met Tottenham. De club uit Noord-Londen biedt echter drie miljoen euro om de vijfvoudige international van Frankrijk per direct over te nemen.

Luka Modric (foto onder), een voormalig middenvelder van The Spurs, lijkt na een half jaar weer terug te keren naar Londen. Chelsea weet dat de 27-jarige Kroaat nog geen basisplaats heeft afgedwongen bij Real Madrid en kan hem die wel garanderen op Stamford Bridge. Probleem is echter de vraagprijs van de Spanjaarden, die liefst 25 miljoen euro verlangen. Al is dat zo'n tien miljoen euro minder dan Tottenham afgelopen zomer ontving. Een andere speler die Chelsea mogelijk komt versterken is Willian Borges da Silva. De multifunctionele Braziliaan staat nog onder contract bij Shakhtar Donetsk, dat vrijdag de Champions League-winnaar aftroefde in de strijd om Taison. Ondanks de interesse van Chelsea verruilde hij Metalist Kharkiv voor Shakhtar, dat zich in tegenstelling tot Chelsea wel wist te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League en daarin uitkomt tegen Borussia Dortmund.

Eveneens in Londen zou Arsenal zich volgens Engelse en Italiaanse media willen versterken met Urby Emanuelson. De 26-jarige middenvelder verkaste twee jaar geleden naar AC Milan, maar - ondanks het feit dat de Rossoneri veel kwaliteit inleverden afgelopen zomer - kan daar niet rekenen op een basisplaats. Of Arsenal-manager Arsène Wenger hem die wel kan beloven is de vraag, maar de Fransman zou Emanuelson graag snel zien komen. Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van de fotodatabank VI Images.

Bekijk hier al onze video's