Sanogo treitert Mourinho, Sturridge aan het strand

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sanogo treitert Mourinho, Sturridge aan het strand

• Bij het zien van deze afbeelding gun je Hull City de FA Cup van harte. Om 18.00 uur zijn The Tigers begonnen aan de eindstrijd tegen Arsenal.

Yaya Sanogo zit zaterdagavond tijdens de FA Cup-finale (tegen Hull City) op de reservebank van Arsenal, maar dat weerhoudt hem er niet van een flinke sneer uit te delen aan Chelsea-manager José Mourinho. De Portugees noemde Arsenal-manager Arsène Wenger eerder een specialist in falen omdat hij nooit prijzen pakt. De laatste is tot nu toe de FA Cup van 2005. Dit seizoen pakte Chelsea geen prijzen en heeft Arsenal daar nog wel kans op...

• De bondscoach van het Engelse elftal, Roy Hodgson, zal niet blij zijn met het feit dat Liverpool-spits Daniel Sturridge aan het strand in Florida (Miami) gespot is. De korte pauze tussen het einde van de Premier League en het begin van de voorbereiding voor het WK leek voor de Engelsman een uitgelezen gelegenheid om zijn hoofd even leeg te maken. Saillant detail: enkele maanden geleden attendeerde de keuzeheer zijn spelers erop geen lange vluchten te ondergaan voor een korte vakantie. (Nieuwsblad)

'Ik weet niet of Louis van Gaal de juiste man voor Manchester United is. Hij heeft zijn tijd gehad. Het klinkt lullig, maar hij is te oud.'
Robbie Fowler, oud-spits van Liverpool, zou de huidige bondscoach van het Nederlandse elftal niet als manager bij The Mancunians aanstellen. (Talksport)

Erik ten Hag, trainer van Bayern München II, heeft het broertje van Franck Ribéry laten debuteren. De 18-jarige Steven Ribéry kwam in het uitduel met FC Augsburg II (2-0), in de Regionalliga, na 65 minuten binnen de lijnen.  De wedstrijd ging om des keizers baard, aangezien de ploeg van Ten Hag eerder al kampioen werd. Maar is dit begin van een grote loopbaan voor Steven, die daarmee in de voetsporen van zijn broer zou treden? Dat is dan toch maar begonnen met een Nederlander.

•Jan Poortvliet gaat Uche Nwofor (VVV-Venlo) en Michael Uchebo (Cercle Brugge, eerder ook actief voor VVV) klaarstomen voor het wereldkampioenschap in Brazilië. De twee Nigerianen, die zijn opgenomen in de voorlopige selectie van bondscoach Stephen Keshi, zijn door hun manager aangeboden bij de oud-trainer van FC Eindhoven en Helmond Sport. Tot 28 mei traint de Eindhovenaar de aanvallers, die eerder uitkwamen in de Eredivisie. 'Ik vind het wel een eer dat ik deze jongens mag trainen, aangezien ze naar een WK gaan', liet Poortvliet weten.

• Dat het uitlaten van de hond een risico op blessures meebrengt, ondervond Kevin Hofland al in 2008. Nu is ook de Fransman Yoann Gourcuff slachtoffer geworden van zijn eigen viervoeter. De 27-jarige spelmaker ging – net als Hofland destijds – door zijn enkel en ligt daardoor in de lappenmand.

Mario Balotelli zit niet in de meest gelukkige fase van zijn leven. Na een matig seizoen bij AC Milan is hij deze week twee keer slachtoffer geworden van een overval. Dinsdag zette Balotelli met zijn broer Enoch de achtervolging in op de dief van zijn horloge en nu is zijn huis ook nog eens leeggeroofd. De dieven namen uit het huis van Balotelli in Limido Comasco goud, juwelen, horloges en een Porsche mee. De luxe auto werd later door de politie weer teruggevonden. (La Princia di Como)

• Arsenal-aanvaller Lukas Podolski draagt zaterdagavond (18.00 uur) in de FA Cup-finale tegen Hull City speciale schoenen om Formule 1-legende Michael Schumacher te steunen. Schumacher ligt sinds zijn skiongeluk in december 2013 in coma. Hij was goed bevriend met Podolski, die op zijn schoenen de volgende boodschap heeft staan: 'Blijf vechten, Michael. Wij zijn bij je.'

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.