Zlatan wellicht naar WK, 'Sar' bedankt oud-ploegmaten

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Zlatan wellicht naar WK, 'Sar' bedankt oud-ploegmaten

Het is op z'n zachtst gezegd een domper te noemen dat de geniale gek Zlatan Ibrahimovic komende zomer op het wereldkampioenschap schittert in afwezigheid. Daar dachten meer mensen zo over.

Edwin van der Sar (foto) is zijn oud-ploeggenoten van Manchester United nog niet vergeten. Via Twitter bedankt de huidige directeur van Ajax Rio Ferdinand en Nemanja Vidic, het koppel waarmee hij onder meer de Champions League won. Beiden vertrekken dit seizoen bij de The Red Devils.

Het blijven Belgen... Op de bus van De Rode Duivels  staat in twee talen de slogan voor het komende WK. Blijkbaar is de kreet door een Waal bedacht, want aan het Franse deel is niks vreemds te zien: attendez-vous à l'impossible! De vertaling zou moeten zijn: verwacht het onmogelijke! En wat staat er op de bus die de ploeg van Marc Wilmots door Brazilië vervoert: verwacht je aan het onmogelijke! Wellicht dat de Belgen om Oranje zullen lachen qua prestaties op het WK, maar deze voorpret kan ons niet meer worden afgenomen. Overigens heeft de Belgische voetbalbond al laten weten niets met de taalfout te maken te hebben: de schuld ligt volgens de KBVB bij de FIFA.

Een boeiend statistiekje. Op basis van doelpunten van louter Engelse makelij zou Manchester City, dat toch écht kampioen werd, gedegradeerd zijn uit de Premier League. Bekijk hier hoe de stand er dan uitgezien had.

Nog dertig dagen tot het WK en de stemming komt er goed in. Bekijk hierboven een schitterende commercial die de Argentijnen alvast in de juiste stemming brengt. Ook de Chilenen roeren zich op dat gebied. Waar we het eerste deel over Oranje al eens gezien hebben, zijn nu ook de Spanjaarden en de Australiërs de stuipen op het lijf gejaagd.

'Waarom zouden wij niet zeggen dat we erin geloven het WK te kunnen winnen. Dat zal toch iedere bondscoach zeggen?'
•   Roy Hodgson beseft dat het niet zo veel zegt, maar geeft tijdens de persconferentie waarop hij zijn selectie bekendmaakt aan op het WK in Brazilië  wel voor het hoogst haalbare te gaan.

'Zeventien jaar van mijn werk is naar de verdommenis gegaan.'
• Voormalig NEC-voorzitter Hans van Delft is snoeihard over het gevoerde beleid bij de Nijmegenaren, die dit seizoen uit de Eredivisie degradeerden (Omroep Gelderland).

Is het een voorteken? Op 13 mei staat in Hamburg de oefeninterland Duitsland-Polen op het programma. Voor dat duel is de HSV-klok (foto boven), die al sinds de start van de Bundesliga tikt omdat HSV nóóit degradeerde, eventjes verwijderd. Op 15 mei en op 18 mei staat een tweeluik met Greuther Fürth op het programma en op het spel staat dan een Bundesliga-ticket. Als de klok maar niet stopt met tikken….

Anthony Vanden Borre heeft een opmerkelijke loopbaan achter de rug, maar dat de verdediger van Anderlecht nog steeds kan voetballen bewees hij tijdens de 4-0 zege op Racing Genk met een raszuivere panna.

Keepen is en blijft een moeilijk vak. Dat is in Mexico maar weer eens bewezen.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.