Echte mannen dragen Oranje, Valdés zegt Xavi gedag

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Echte mannen dragen Oranje, Valdés zegt Xavi gedag

• Een maand voordat het WK in Brazilië van start gaat, heeft de FIFA bekendgemaakt welke slogans op de 32 spelersbussen komen te staan. Op de bus die de mannen van bondscoach Louis van Gaal vervoert komt Echte mannen dragen Oranje! te staan. Bekijk hier de slogans van de andere 31 WK-deelnemers.

• Víctor Valdés heeft maandagmiddag al afscheid genomen van de Barcelona-selectie. De van een knieblessure revaliderende doelman staat officieel nog tot 1 juli onder contract bij de Catalanen, maar vertrekt spoedig naar Augsburg voor de tweede fase van zijn hersteltraject. Volgens Spaanse media hield Valdés in de kleedkamer een korte speech om zijn vertrek na twaalf jaar in te luiden. Het zal een emotioneel afscheid zijn geweest van Xavi en co…

Het zal even wennen zijn voor Xavi en Víctor Valdés. Komend seizoen zijn ze voor het eerst in hun bestaan als profvoetballer géén ploeggenoten.
Het zal even wennen zijn voor Xavi en Víctor Valdés. Komend seizoen zijn ze voor het eerst in hun bestaan als profvoetballer géén ploeggenoten.

Het is feest in Manchester. De spelers van de selectie van kampioen Manchester City gaan op een bus door de straten van de Engelse industriestad. Ook nu leidt aanvoerder Vincent Kompany zijn troepen, zo blijkt uit onderstaande tweet van de club. Ryan Giggs wil er niets van weten!

'Malky Mackay heeft deze club naar het Championship geleid. Ik gaf hem een enorm budget en hij heeft het aan de verkeerde spelers uitgegeven. Allemaal stomme beslissingen. En dan vragen mensen waarom ik boos ben. Zou jij dat ook niet zijn als je iemand inhuurt die vervolgens zulke prestaties levert?'
Cardiff City-eigenaar Vincent Tan baart weer eens opzien met enkele gepeperde uitspraken over de inmiddels ontslagen manager Malky Mackay. Tan houdt niet diens opvolger Ole Gunnar Solskjær maar de 42-jarige Schot verantwoordelijk voor de degradatie (Wales Online).

Noel Gallagher (foto boven) mag dan wereldberoemd zijn, zondag was de voormalige gitarist van Oasis een van de uitgelaten Manchester City-fans die het veld bestormde na het binnenhalen van de Engelse titel. Hij hield een mooi aandenken over aan de kampioenswedstrijd; de aanvoerdersband van Vincent Kompany. De blik op zijn gezicht verraadt zijn geluk, als een kind zo blij met het kleinood.

'Ik denk dat de verf al droog is. Ik respecteer de keuze van Didier Deschamps. Ik zal het WK op tv kijken. Als een basisplaats bij een club als Manchester City en twee titels niet genoeg is, dan is dat jammer. Ik kan mezelf niets verwijten'
• City-middenvelder Samir Nasri rekent niet op een uitverkiezing voor de WK-selectie van Frankrijk, waarvoor hij na zijn teleurstellende optreden in de play-offs tegen Oekraïne niet meer is uitgenodigd (Canal+) .

• Australië mag dan aan de andere kant van de wereld liggen, met de moderne communicatiemiddelen is de afstand toch flink verkleind. Toch is niet al het nieuws doorgedrongen Down Under getuige het scoutingsportret van Nederland op de website van de Australische bond. Los van de opmerking dat Oranje wordt geschaard bij de grootste hoop onder de Europese WK-gangers, is het nieuws over Kevin Strootman al een tijdje niet meer bijgewerkt. Rafael van der Vaart een jonge middenvelder? En kennen we ene Wesley Schneider?

• Misschien had het geholpen als zondag de blik gericht was op Turkije, want het was ook de dag van Wesley Sneijder. Twee heerlijke doelpunten hielpen Galatasaray aan een 1-4 zege op Trabzonspor. En wie nog wil genieten van wat de Oranje-international allemaal nog in zijn arsenaal heeft zitten, klik op de link.

'Mesut moet werken aan zijn lichaamstaal. Dat heb ik hem verteld, maar Arsène Wenger geloof ik ook'
Joachim Löw uit kritiek op spelverdeler Mesut Özil. Desondanks meldt de bondscoach van Duitsland dat hij het 'volste vertrouwen' in de middenvelder van Arsenal heeft. (Engelse media)

'Door de degradatie zal de spelersgroep uit elkaar vallen en zullen veel spelers NEC verlaten. Maar ik weet niet of dat nou zo negatief is. Ook als we ons hadden gehandhaafd had er een hele hoop moeten gebeuren.'
• Doelman Dennis Gentenaar, die zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangt, toont stevige kritiek na te zijn gedegradeerd met zijn NEC. (NU.nl)

• Op de Facebook-pagina van Spartanen be like zijn supporters een actie gestart om Paul Gladon een eigen doelpunt te laten maken. Sparta Rotterdam is eigenaar van de spits, maar verhuurde hem dit seizoen aan FC Dordrecht, waar de Hoofddorper met regelmaat doel treft. In de finale van de play-offs spelen Sparta en Dordrecht tegen elkaar. Op het spel staat dan een Eredivisie-ticket.

'Ik mis eigenlijk Mathijsen. Dat meen ik echt, omdat ik vind dat Joris, zeker de laatste maanden, erg goed gespeeld heeft. Hij was duidelijk een meerwaarde in ons jonge elftal. En ook als man in een groep. Als je naar dit Nederlands elftal kijkt, is het heel erg jong.'
Ronald Koeman, die na drie succesvolle seizoenen Feyenoord verlaat, wordt bij Studio Voetbal om zijn mening gevraagd over de Feyenoorders in Oranje.

Nigel de Jong (foto) werd zondag tijdens het uitduel met Atalanta Bergamo geconfronteerd met racisme. Net als bij Villarreal-Barelona werd er immers een banaan op het veld gegooid. De Nederlander heeft zo zijn eigen manier om op Twitter duidelijk te maken dat je er maar beter om kunt lachen.

'De Premier League winnen is het beste wat je kan overkomen, nog beter dan het krijgen van kinderen.'
Gary Neville stond als speler van Manchester United liefst acht keer met de felbegeerde landstitel in handen. Des te pijnlijker zal het zijn dat Manchester City met de landstitel aan de haal ging. Wij zijn overigens vooral benieuwd wat de vrouw van de voormalige rechtsback vindt van zijn uitspraken. (Engelse media)

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.