Panini-dief, tranen Simeone, vloek van Michael Jackson

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Panini-dief, tranen Simeone, vloek van Michael Jackson

• Dat Panini-plaatjes bijzonder verslavend kunnen zijn, weten wij op de VI-redactie als geen ander. Een leraar uit de Colombiaanse stad Bucaramanga maakt het echter wel héél bont. De leerkracht wordt ervan beschuldigd dat hij stelselmatig plakplaatjes afpakt van leerlingen, om er zo zijn eigen album mee vol te krijgen. Een dertienjarige leerling deed zelfs aangifte tegen de aan Panini's verslingerde docent. Of de leraar het inmiddels is gelukt zijn album vol te krijgen, blijft onvermeld.

• Als trainer kennen we hem als bikkelhard en nietsontziend, maar Diego Simeone heeft ook een gevoelige kant. De succescoach van Atlético Madrid leeft gescheiden van zijn drie kinderen en houdt het niet droog als hij een videoboodschap van zijn kroost krijgt te zien. Prachtige emotie!

• Was het de matige aanval, de haperende defensie of deden de drie trainerswisselingen Fulham de das om? Geen van allen, aldus Mohamed Al Fayed, die de club vorig jaar verkocht aan Shahid Khan. Volgens Al Fayed tekende Fulham zijn eigen doodvonnis door het standbeeld van Michael Jackson bij het stadion weg te halen. Al Fayed liet dat standbeeld een paar jaar geleden plaatsen vanwege zijn vriendschap met het overleden popidool en gelooft dat het standbeeld de onlangs gedegradeerde club geluk bracht. 'Michael was onze talisman. Ik heb Shahid voor gek verklaard toen hij het beeld liet weghalen. Laatst belde hij of hij het terug mocht hebben, maar daar is het nu te laat door. Het leed heeft zich al voltrokken', aldus Al Fayed.

'Een van de apps geeft informatie weer als: hoe lang zijn ze en hoe lopen ze bij standaardsituaties. De andere app, en die maakt het vrij uniek, is dat we het direct kunnen vergelijken met beeldmateriaal van trainingen.'
• Was getekend, Sander Schouten, projectleider innovaties bij Triple IT. In de voorbereiding op het WK gaat het Nederlands elftal gebruik maken van een Google Glass. De bril zou kunnen helpen bij het analyseren van videobeelden. (BNR Nieuwsradio)

Eigen doelpunten zijn al redelijk zeldzaam, maar de manier waarop deze verdediger uit de Japanse J-League zijn eigen doelman passeert is wel echt om in te lijsten...

• Nu het WK in Brazilië voor de deur staat, kijkt elke rechtgeaarde liefhebber alweer uit naar de schitterende doelpunten die ongetwijfeld te bewonderen zullen zijn op de mondiale eindronde. Dat ze in hét voetballand bij uitstek wel weten hoe ze een doelpunt moeten maken, blijkt wel uit onderstaande compilatie.

• Het wereldkampioenschap vangt over 37 dagen aan en tot die tijd heeft een ieder de mogelijkheid om de uitspraak van de artiesten te oefenen. Deze website helpt je daarmee. Wij wensen u vast succes met de Iraanse aanvallers Reza Ghoochannejhad en Alireza Jahanbakhsh.

• Na vier jaar FC Twente zit de tijd van Roberto Rosales er in Enschede op. De vleugelverdediger kwam in 2010 over van het Belgische AA Gent en ontpopte zich bij Twente direct tot vaste kracht. Het is nog onbekend naar welke club de Venezolaan verkast.

Soms zeggen beelden meer dan genoeg. Bovenstaand omaatje is in vorm...

'Ik hoop op veel steun van de Brazilianen. Het is een land waar dezelfde taal als de onze wordt gesproken, dat geeft een speciaal gevoel.'
Cristiano Ronaldo vestigt zijn hoop deels op de Braziliaanse supporters. De doelpuntenmachine gaat het met Portugal in Poule G opnemen tegen de Verenigde Staten, Duitsland en Ghana. (SporTV News)

• Een primeur in voetballand. Helena Costa wordt vanaf volgend seizoen trainster van Clermont Foot Auvergne 63. De Franse club, die zetelt in de Ligue 2, eindigde afgelopen seizoen op de veertiende plaats. Hiervoor was de 36-jarige Portugese oefenmeesteres  van het nationale Iranese vrouwenteam. Een tip van onze kant: ff googlen. (Franse media)

'Balotelli heeft meer kwaliteit dan Pellè, maar toch zou ik zonder twijfel voor Graziano kiezen. Spelers kunnen wedstrijden winnen, maar het is het team dat uiteindelijk de prijzen pakt. Balotelli is geen speler die in dienst van het elftal speelt.'
• Als Frank de Boer de keuzeheer van Italië was, zou hij wel weten welke spits hij meenam. (La Gazzetta dello Sport)

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.