Cijntje, good old Graafland en uitblinker Rooney

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Cijntje, good old Graafland en uitblinker Rooney

'Alle ballen op Cijntje'
• Dat zongen de aanhangers van FC Groningen bij het Eredivisie-debuut van de 33-jarige rechtsback Angelo Cijntje (foto). De voormalige speler van SC Veendam kwam zes minuten voor tijd in de ploeg voor uitblinker Nick van der Velden en maakte op late leeftijd alsnog zijn opwachting op het hoogste niveau. 'Het is onbegrijpelijk en onbeschrijfelijk dat een speler die nog geen minuut in het eerste heeft gespeeld, op deze manier wordt toegezongen', aldus een gelukkig Cijntje. 'Al zit daar natuurlijk ook een bepaalde gunfactor bij.'

'Ik begreep dat Johan Cruijff nog ouder was toen hij debuteerde'
• Dat zegt de 35-jarige doelman Ronald Graafland op de clubwebsite na zijn debuut bij Feyenoord op bezoek bij AZ (1-1). In 1983 debuteerde Cruijff op 36-jarige leeftijd in het shirt van de Rotterdammers. 'Maar dan ben ik alsnog de oudste debutant die van Varkenoord komt', reageerde de ervaren reservekeeper. Na de wedstrijd sprak Graafland ook met de NOS over zijn debuut in Alkmaar.

'Ik zal niet opstappen en mezelf zielig gaan vinden'
• Ole Gunnar Solskjaer is, als het aan hem ligt, ook na dit seizoen de manager van Cardiff City. Na de 3-0-nederlaag bij Newcastle United viel het doek voor Cardiff. 

'We dragen de beker op aan de stad Napels en de Napolitaan die na het schietincident naar het ziekenhuis afgevoerd moest worden'
• Dat meldde Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis na de 3-1 zege in de bekerfinale tegen Fiorentina. De eindstrijd begon 45 minuten later vanwege de onrustige situatie in Rome. Bij de rellen buiten het Stadio Olimpico, naar verluidt tussen aanhangers van Napoli en AS Roma, werden zelfs schoten gelost. Een politieagent in burger en enkele fans raakten gewond. Na overleg werd besloten om de finale tóch te spelen en Napoli kwam daarin uitstekend uit de startblokken.

'Wayne Rooney is de enige goede speler in de nationale ploeg van Engeland'
• Dat meent Thiago Motta, middenvelder van Paris Saint-Germain en de nationale ploeg van Italië. Engeland en Italië treffen elkaar komende zomer in de poulefase van het WK. De toon is in ieder geval alvast gezet.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.