Dani Alves massaal gesteund door 'twitter-aapjes'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Dani Alves massaal gesteund door 'twitter-aapjes'

Dani Alves werd zondagavond tijdens het competitieduel met Villarreal bekogeld met een banaan. De Braziliaan reageerde daar zeer sportief op door een hapje van het stuk fruit te nemen. De beelden gingen de wereld over en na een oproep van Neymar laten nu meer profvoetballers zich gelden. 'We zijn allemaal aapjes', luidt het credo. Prominenten uit de voetballerij, onder wie Dries Mertens, Sergio Agüero en Cesare Prandelli, de bondscoach van Italië, steunen de rechtsback van Barcelona.

Dani Alves is blij, maar bovenal verbaasd over de massale steunbetuiging aan zijn adres. 'Tijdens dit soort situaties waarin ik met racisme te maken krijg probeer ik dat op te lossen met humor. Maar dat de wereld mij zo steunt verrast me wel', aldus de aanvallend ingestelde rechtsback van Barcelona.

• Overigens was deze dag minder leuk voor de bananengooier. De persoon in kwestie heeft van Villarreal een levenslang stadionverbod gekregen. Hieronder de beelden van het veel besproken incident.

Sterspelers van de glijbaan. Zelfs de beste voetballers ter wereld overkomt het: vervelend uitglijden of vallen tijdens het maken van een actie. Afgelopen weekend overkwam het Robert Lewandowski en Cristiano Ronaldo.

• Dat de WK-kansen van Maarten Stekelenburg en Ricky van Wolfswinkel al tot een minimum waren geslonken wisten we wel, maar maandagmiddag blijkt pas echt wat voor rampseizoen de twee Oranje-internationals in de Premier League achter de rug hebben • The Daily Mail heeft voor Stekelenburg en Van Wolfswinkel een plaats ingeruimd in de Premier League Worst XI • Volgens de Engelse tabloid is de doelman van Fulham mede door blessures de grootste teleurstelling onder de lat en heeft Van Wolfswinkel zijn transfersom van tien miljoen euro met alleen een doelpunt tijdens de eerste speelronde voor Norwich City absoluut niet waar kunnen maken • Daar valt weinig tegen in te brengen •

• Ook het personeel van shirtsponsor Adidas mag meegenieten van het succes van Ajax. De Amsterdammers werden zondag voor het vierde jaar op rij landskampioen van Nederland en Ajax-directeur Edwin van der Sar deelde de vreugde met de werknemers van het sportmerk.

• Frank de Boer is Danny Hoesen niet vergeten. De aanvaller werd in de winterstop verhuurd aan PAOK Saloniki. Voor Ajax maakte de spits uit Heerlen dit seizoen twee Eredivisiedoelpunten. De Ajax-trainer is het aandeel van de spits niet vergeten.

Frank de Boer wist vanaf het trainingskamp deze winter in Belek al dat Ajax kampioen zou worden. Dat stelt zijn broer Ronald via Twitter. Waarom? Golfkarretje 33 was het voorteken.

• Bij de Engelse League Two-club Hartlepool United sluiten de supporters de laatste uitwedstrijd traditioneel af door verkleed te gaan. Ook dit jaar was het weer feest. De trouwe aanhang reisde af naar Plymouth, waar de competitiewedstrijd tegen Plymouth Argyle werd gespeeld. Dat het 1-1 werd, mocht de pret niet blijkbaar niet drukken voor The Thunderbirds.

'Ik ga door met profvoetbal. Of dat hier zal zijn weet ik nog niet, maar ik hoop van wel.'
De 35-jarige Rio Ferdinand is nog niet klaar met voetballen. De Engelsman kwam dit seizoen in competitieverband tot twaalf optreden in het tricot van Manchester United.

'De spelopbouw van Ajax was dit seizoen abominabel. Waarom spelen ze zesentachtig keer breed? Waarom niet een keer naar voren? De eerste prioriteit van Frank de Boer, mocht hij blijven, moet volgend seizoen zijn: beter spel. Niet betere resultaten, maar beter spel.'
Jan Mulder heeft als vanouds een stevige mening paraat. De oud-aanvaller, van 1972 tot 1975 actief voor de Amsterdammers, stoort zich aan het voetbal van de ploeg van Frank de Boer. (Studio Voetbal)

VfB Stuttgart-trainer Huub Stevens heeft op vileine wijze een sneer uitgedeeld naar de inmiddels bij HSV en 1. FC Nürnberg aan de kant gezette Bert van Marwijk en Gertjan Verbeek. Zij kregen in Duitsland beiden kritiek omdat er te weinig getraind zou worden door hun teams én de trainers te vaak in Nederland te vinden zouden zijn.
'Het vrij geven is geen probleem. Ik heb mijn ploeg nu ook twee vrije dagen gegeven. Spelers hebben ook rust nodig. Maar voor mij geldt, dat ik geen vrije dagen aan de spelers geef om een alibi te hebben om naar Nederland te gaan. Die tijd geef ik mijzelf niet. Alle tijd die ik in deze tweeënhalve maand heb, besteed ik aan VfB Stuttgart en gebruik ik om ons zo goed mogelijk voor te bereiden.' (De Telegraaf)

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.